Wil jij je huiskamer een nieuwe look geven zonder er al te veel aan te hoeven veranderen? Dan is een nieuwe salontafel precies wat je nodig hebt. Het leuke aan een salontafel is dat je hem in allerlei kleuren, vormen en maten kunt aanschaffen. Je kunt zelfs een aantal wat kleinere tafels met elkaar combineren voor een speels effect. Naast dat de salontafel veel praktisch nut in de woonkamer heeft, is het ook nog eens een stijlvol meubel. In deze blog lees je uit welke stijlen voor je nieuwe salontafel je kunt kiezen.

Haal een beetje marmer in huis

De marmer salontafel geeft een luxe uitstraling aan je woonkamer. Het leuke aan deze variant is dat je uit allerlei verschillende kleuren marmer kunt kiezen. De roze, grijze en de groene variant doen het erg goed in je interieur. Wist je dat elke marmer salontafel uniek is? Dat komt doordat iedere tafel van een ander stukje marmer wordt gemaakt en op die manier zal elke salontafel anders geaderd zijn. Marmer past zowel binnen Scandinavische, minimalistische als stoere interieurs. Je haalt er direct een stukje natuursteen mee in huis, waardoor de woonkamer een warme sfeer krijgt.

Ga voor een mix van verschillende formaten

Wil je een speels effect in je woonkamer creëren? Kies dan voor meerdere kleine salontafels die in vorm en hoogte van elkaar verschillen. Het leuke hiervan is dat je de tafels steeds op een andere manier neer kunt zetten, om de look een beetje te veranderen. Naast de vorm en het formaat, mag het materiaal van de salontafels ook verschillen. Koop er eentje van hout, eentje van glas en van marmer. Dit zorgt gegarandeerd voor meer gezelligheid in je woonkamer.

Het grote voordeel van losse salontafels is dat je er bijvoorbeeld eentje dichterbij kunt zetten tijdens je filmavond. Op die manier geniet je van alle hapjes en drankjes zonder iedere keer weer op te hoeven staan.

Minimalistisch is niet mis

Wist je dat meubels met dunne lijnen en slanke vormen je woonkamer groter doen lijken? Meubels van glas dragen bij aan een minimalistisch interieur, omdat je er makkelijk doorheen kunt kijken. Bovendien zorg je er hiermee voor dat je woonkamer één geheel wordt, omdat er niets geblokkeerd wordt door donkere materialen en kleuren. Het glas op de salontafel weerspiegelt namelijk de hele ruimte. De fijne belijning voor salontafels is momenteel erg populair. Vaak wordt er gekozen voor een glazen tafel, afgewerkt met gouden of matzwarte tafelpoten.

De klassieke ronde salontafel

De ronde salontafel past het beste bij je op het moment dat je thuis kinderen rond hebt lopen. Doordat de ronde salontafels geen scherpe punten en hoeken hebben, kunnen de kids zich er niet aan bezeren. Daarnaast staat een ronde salontafel gezellig en kun je er van alles op kwijt, omdat het een groot oppervlak heeft. Denk maar aan mooie vazen met gedroogde bloemen en kaarsen voor een romantische sfeer. De ronde salontafel past in ieder interieur!

Geef een reactie