Jouw woon- of slaapkamer is eigenlijk niet echt af zonder een mooi vloerkleed om de boel aan te kleden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi berber vloerkleed? Naast dat een vloerkleed er mooi en sfeervol uitziet, heeft het nog tal van andere voordelen. Wij zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje.

Lekker warme voeten

Zeker wanneer je een tegelvloer hebt, kan de grond onder je voeten in de winter erg koud zijn. Met een vloerkleed naast je bed hoef je nooit meer met je blote voeten op de koude vloer te stappen. Een lekker dik vloerkleed van kwalitatief materiaal zoals een vloerkleed wol werkt het allerbest. Niet alleen is dat lekker warm aan je voeten. Het is ook nog eens heerlijk zacht. De allerbeste combinatie is natuurlijk die van een vloerkleed met daaronder vloerverwarming. Daar maak jij je voetjes in de winter ontzettend blij mee.

Een lekker warme ruimte

Een kleed houdt niet alleen je voeten warm, het kan de hele ruimte lekker warm houden. Zeker als je een groot kleed hebt, kan het kleed voorkomen dat warmte in de kamer via de vloer verloren gaat. Ideaal: het blijft lekker warm in de kamer en je kan de verwarming wellicht een graadje lager zetten. Dat scheelt weer in de stookkosten.

Betere akoestiek

Jouw nieuwe kleed werkt niet alleen isolerend op het gebied van warmte, maar ook op het gebied van geluid. Met een kleed op de vloer kun je het geluid van de onderburen reduceren en hebben de onderburen ook nog eens minder last van jou. In grote ruimtes kan een kleed op de vloer ook nog eens een einde maken aan de vervelende galm in huis.

Een toevoeging aan het interieur

Ten slotte is een mooi vloerkleed natuurlijk een echte toevoeging aan je interieur. Met een vloerkleed geef je jouw woon- of slaapkamer een extra zacht en uitnodigend element en bovendien kun je een stuk lege ruimte opvullen, waardoor het geheel minder kil aanvoelt. Kies een kleed van een lekker zacht materiaal in een kleur die past bij de inrichting van jouw huis.