Wat gaaf! Binnenkort ga je op kamers en je bent al druk bezig om je uitzet te verzamelen. Hoe leuk is het dat je straks je eigen plekje helemaal naar je eigen smaak kunt inrichten? Wanneer je op kamers gaat, heb je minder spullen nodig dan je denkt. Om je een beetje te helpen met de voorbereiding om uit huis te gaan, vind je in deze blog in ieder geval de essentials voor je studentenkamer terug. Wat mag absoluut niet ontbreken? En op welke manier zorg je ervoor dat je studentenkamer snel als een thuis gaat voelen? Lees snel verder om erachter te komen.

Welke meubels heb je in ieder geval nodig?

Vaak zijn studentenkamers niet de grootste kamers en dien je een thuis voor jezelf te maken op minder dan 10m2. Gelukkig bestaan er multifunctionele meubels, die je voor meerdere doeleinden in je kamer kunt gebruiken. Maak bijvoorbeeld een bureau en eettafel in één. Verdr is het belangrijk dat je een lijstje maakt van de dingen die je écht nodig hebt, zodat je zaken die alleen maar onnodig veel ruimte innemen, achterwege kunt laten. Kies bijvoorbeeld voor een bed met opbergruimte.

Dit is geniaal, aangezien je de ruimte onder je bed dan kunt gebruiken voor het wegwerken van je schoenen, kleding en andere prullen die je kamer er rommelig uit zouden kunnen laten zien. Je zou ook voor een hoogslaper kunnen kiezen, waar je dan een bureau of bank met tv-hoek onder maakt. Verder heb je stoelen, een kledingrek en wat leuke planten of woonaccessoires nodig.

Hoe zorg je voor meer sfeer in je studentenkamer?

Wanneer je op een klein oppervlak woont, is het belangrijk dat je de studentenkamer niet helemaal vol gaat zetten. Less is more en het is beter om je kamer er opgeruimd uit te laten zien. Een schoon en opgeruimd huis, zorgt namelijk voor een schone en opgeruimde geest. Natuurlijk is het verleidelijk om je studentenkamer wat rommeliger te houden dan wanneer je nog thuis woonde. Maar je hebt er echt meer aan als je al je spullen makkelijk en snel kunt terugvinden, dan wanneer het telkens een rotzooi is. Om meer sfeer in je kamer te halen, kun je leuke lampjes, lampionnen, planten en kussentjes of een zacht vloerkleed in je kamer ophangen, neerzetten of neerleggen.

Zorg voor de meest praktische spullen in je studentenkamer

Als student zijnde heb je niet altijd zin om te koken. Zorg er daarom voor dat je een kleine koelkast, magnetron en waterkoker in je kamer hebt staan. Hier kun je kant-en-klare maaltijden in kwijt en klaarmaken. De waterkoker zorgt ervoor dat je heerlijke instant noodles kunt klaarmaken. De magnetron laat je zo nu en dan een lekkere en gezonde maaltijd opwarmen. Wanneer je een moeder hebt die goed kan koken, zou je na een bezoekje aan huis nog om een bakje met left-overs kunnen vragen. Kortom, maak het jezelf lekker makkelijk. Wanneer je gek bent op koken, kun je met je huisgenoten bijvoorbeeld een aantal kokkerel avonden per week inplannen.