Wil jij iets anders voor je slaapkamer verzinnen en spreekt de moderne interieurstijl je aan? Dan is het een leuk idee om op zoek te gaan naar de modernste slaapkamertrends, zodat je binnen de kortste keren van je moderne slaapkamer kunt genieten. Vaak kun je de moderne slaapkamer met een aantal simpele aanpassingen al realiseren. Je dient net te weten welke meubels of woonaccessoires binnen de moderne woonstijl passen. In deze blog lees je welke bedden bij een moderne stijl passen, hoe je de kamer een luxe sfeer geeft en op welke manier je rommel uit het zicht houdt.

Je bed is de basis

De slaapkamer heeft als doel om je een fijne nachtrust te bieden. Dit begint natuurlijk allemaal bij het bed dat je uitkiest. Jouw bed is het middelpunt in je slaapkamer en kan qua uiterlijk de toon zetten voor de interieurstijl die je wil toepassen. Wanneer je een moderne slaapkamer wil creëren, is het een goed idee om een zwevend tweepersoonsbed uit te kiezen. Dit bed lijkt los van de grond te staan, waardoor het een prachtig effect geeft.

Wist je dat je ook licht aan de onderkant van je bed kunt laten inbouwen? Dit geeft je bed al helemaal een luxe sfeer. Wanneer je voor ledlampen kiest, kun je de kleuren van de verlichting vaak ook nog veranderen. Op die manier kun je de sfeer in de slaapkamer met je smartphone bepalen, ga je voor rood, paars, blauw of groen licht vanavond?

Dompel je onder in je moderne maar gezellige slaapkamer

De moderne stijl in de slaapkamer kun je ook wel als chique minimalistische stijl zien. Een moderne slaapkamer is strak ingericht, vaak met veel wit op de muren en een prachtige houten vloer. Eigenlijk staat modern voor zo min mogelijk tierelantijntjes. Probeer je slaapkamer dan ook niet te vol te hangen met allerlei foto’s, spulletjes en houd de vloer ook zo goed mogelijk leeg en zichtbaar. Wil je toch een mooie eyecatcher toevoegen? Kies dan voor een prachtig kunststuk of geometrische stoel om de kamer wat meer gezelligheid te geven. Zorg dat je de nodige aandacht in de aankleding van je moderne slaapkamer steekt, zodat de openheid en de luxe uitstraling niet verloren gaat.

Voldoende kastruimte is de oplossing voor een strakke en moderne slaapkamer
Een moderne slaapkamer biedt rust en is zo goed als leeg. Kies bijvoorbeeld voor prachtige inbouwkasten, zodat er niet opeens een kledingkast tegen de muur in je slaapkamer komt te staan. Het mooie aan inbouwkasten is dat ze op maat worden gemaakt en je ook de indeling ervan zelf kunt bepalen. Op die manier kun je al je kleding en overige spullen makkelijk en snel opbergen, zodat je slaapkamer nooit een zooitje zal worden. Een inbouwkast bespaart ruimte en laat je kamer er als één geheel uitzien. Sommige inbouwkasten kunnen zwevend zijn, zodat ze bij je zwevende tweepersoonsbed passen. Dit zorgt voor een gaaf effect en zorgt ervoor dat de kamer ruimer aanvoelt.