De zomer is een geweldig seizoen, je kunt meer buiten leven, voelt je vrolijk, gaat op vakantie, maar het kan soms ook net even té warm zijn. Vooral de hete zomerse nachten zijn erg vervelend, aangezien je gedurende een warme nacht veel korter en slechter slaapt. Wanneer je een aantal gebroken warme nachten achter elkaar hebt, doet dit niet veel goeds voor je humeur en gezondheid. Vandaar dat het handig is om een aantal aanpassingen in de slaapkamer door te voeren als het zomer wordt. In deze blog lees je uit welk materiaal je beddengoed dient te bestaan in de zomer, hoe je voor meer frisse lucht en een goede nachtrust zorgt en krijg je nog een aantal handige tips voor een betere nachtrust tijdens de zomerperiode.

Kies het juiste materiaal voor je beddengoed uit

In de winter is er niets fijner dan onder een warm en dik dekbed in slaap te vallen. In de zomer is dit een beetje te veel van het goede. Vandaar dat je beter wat beddengoed kunt aanschaffen dat beter met de hitte in je slaapkamer om kan gaan. In de zomer kun je beter voor een zomerdekbed of alleen een laken kiezen om onder te slapen. Een zomerdekbed is een stuk luchtiger. Verder is linnen bijvoorbeeld een materiaal waar je in de zomer het beste onder kunt slapen. Linnen ademt namelijk erg goed en zorgt voor een frisse en relaxte sfeer in je slaapkamer.

Zorg voor een gezonde nachtrust en veel frisse lucht

Het hele jaar door is het belangrijk dat je een gezonde nachtrust hebt. Wanneer je goed slaapt, heeft dit een positief effect op allerlei facetten van je leven. Een belangrijke factor om van een goede nachtrust te kunnen genieten, is voldoende frisse lucht in de slaapkamer. Wanneer de temperatuur in je slaapkamer stijgt, ga je meer zweten en hierdoor word je vaker wakker gedurende de nacht. Probeer daarom ramen of deuren open te zetten, zodat de wind door je slaapkamer kan waaien. Sluit op het warmste moment van de dag je slaapkamer af en doe de raamdecoratie dicht, om zonnestralen buiten te houden.

De beste tips voor een koelere slaapkamer gedurende de zomerperiode

Wil je ervoor zorgen dat je in de zomerperiode met de hoogste temperaturen nog steeds slaapt als een roos? Dan is het wel zo fijn om een aantal handige tips voor een koele en frisse slaapkamer te hebben. Wist je dat je namelijk beter voor lichte gordijnen in de zomer kunt kiezen? Donkere gordijnen in je slaapkamer houden de warmte namelijk meer vast. Terwijl het zonlicht op lichtere gordijnen juist weerkaatst en niet opgenomen wordt. Verder voelt een katoenen vloerkleed in de zomer fijner aan je voeten dan een wollen of andere zware variant.

Verder zou je erover na kunnen denken om je slaapkamer in de zomer op een andere manier in te delen. Zet je bed in de zomermaanden bijvoorbeeld onder het raam of op de plek waar je de wind van een open raam het beste kunt voelen. Door een koel briesje in de nacht, kun je beter in slaap komen en slaap je langer door.