Wat is dat toch met die voordoordelen wanneer je een kinderkamer inricht. Nee, het is al lang niet meer zo dat alleen de jongetjes een stoere kinderkamer mogen krijgen. Ook meisjes kunnen stoer zijn en een jungle kamer willen. Niks schattigheid, wanneer jouw dochter stoer is, verdient ze ook een mooie en gezellige stoere meidenkamer. Het is toch supergaaf om samen met jouw kleine meid een leuke en stoere kamer voor haar in te richten? In deze blog lees je alles over hoe jij een stoere meisjeskamer maakt.

Welke kleuren passen er in een stoere slaapkamer?

Wil je een stoere meisjeskamer creëren voor jouw dochter? Dan is het belangrijk dat je ook voor een stoere kleur op de muren kiest. Het is belangrijk dat je ongeveer weet welke sfeer je in de slaapkamer van jouw dochter wil creëren. Roze past er natuurlijk niet goed bij wanneer je voor een stoere slaapkamer gaat. Alhoewel je best wat leuke roze elementen in een stoere meisjeskamer terug kunt laten komen. Het ligt eraan wat de lievelingskleur van jouw dochter is. Vaak werkt het erg goed om juist die kleur op één of meerdere muren terug te laten komen. Je kunt er ook voor kiezen om kleuren met elkaar te combineren. Stoere kleuren zijn geel, rood, blauw of groen.

Kies voor de juiste stoere meubels in de kinderkamer

Wanneer je een stoere look in de kinderkamer van jouw dochter wil creëren, is het belangrijk om een goede basis te kiezen. Bij een stoere look in de meisjeskamer passen geen sierlijke of prinses achtige meubels. Stoer is robuust, rauw en groots. Je kunt bijvoorbeeld onderdelen uit de industriële interieurstijl naar de stoere meisjeskamer halen. Wat dacht je van een stoere lamp of een metaalachtig bed. Vooral meubels van donker hout doen het goed en zorgen voor een stoere kleur. Zorg dus dat de meubels grof en donker zijn, zodat het stoer aanvoelt. Verder doen mooie schilderijen van gevaarlijke dieren het ook erg goed in een kamer voor een stoere meid.

Maak de kamer af met wat stoere woonaccessoires en speelgoed

Wanneer je een stoere meisjeskamer maakt, kunnen stoere accessoires en cool speelgoed zeker niet ontbreken. Hoewel jouw dochter vooral tijd in haar kamer zal doorbrengen terwijl zij slaapt, is een leuk speelhoekje altijd welkom. Hier kan zij dan samen met vriendjes en vriendinnetjes urenlang spelen en nieuwe avonturen beleven. Wat dacht je van wat actief speelgoed en stoere spelletjes? Jij weet het beste wat jouw dochter het leukste vindt om mee te spelen. Zorg er vooral voor dat zij zich thuis voelt in haar kamer. Hierdoor zal het voor haar een fijne plek zijn en zal zij zich er veilig voelen.

Geef een reactie