Ben je op zoek naar wat extra kleur voor in jouw interieur? Maar wil je het ook weer niet te opvallend of druk maken? Dan zijn pastelkleuren zeker iets voor jou. Pastelkleuren zijn hele zachte kleuren die ervoor zorgen dat je meer sfeer en afwisseling in huis haalt. Denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals lichtgeel, lichtgroen, lichtblauw of lichtroze. Wist je dat je van elke bestaande kleur een pastelkleur kunt maken door het zuivere pigment met de kleur wit te mengen? Wanneer je een muur schildert kun je ook voor lichtbruin of lichtgrijs kiezen. Pastelkleuren brengen frisheid en een speelse open sfeer in huis.

Zorg direct ook voor meer licht in huis

Pastelkleuren zijn van zichzelf al aardig licht. Je kunt ze echter nog veel mooier uit laten komen wanneer je er voldoende daglicht op laat schijnen. Door natuurlijk licht op de pastelkleuren te laten schijnen, komen de kleuren nog veel beter uit en krijg je de frisse look in huis waar je naar op zoek bent. Zorg ervoor dat je de gordijnen niet te lang dichthoudt of je het rolgordijn naar beneden laat hangen. Veel licht in huis heeft namelijk een positieve invloed op jouw mentale gezondheid. Daglicht maakt jouw pastelinterieur een stuk mooier en zorgt er dus voor dat jij lekkerder in je vel zit.

Voor welke woonstijlen is een pastelinterieur het meest geschikt?

Twijfel je of je pastelkleuren in jouw interieur terug kunt laten komen? Heb je een moderne, landelijke of juist een stoere uitstraling in huis? Dan passen pastelkleuren hier juist perfect bij. Doordat pastelkleuren zo licht zijn, nemen ze de aandacht van andere meubels niet weg. Je kunt pastelkleurige meubels, muurversiering of andere accessoires dus perfect in iedere interieurstijl toepassen. Pastel past overal bij en zal ervoor zorgen dat jouw interieur er frisser en toegankelijker uitziet. Zoals eerder werd gezegd behoren lichtgrijs of lichtbruin ook tot de pasteltinten en die kleuren gaan perfect met een industriƫle stijl in huis samen.

Mix de kleuren voor een geweldig resultaat

Wist je dat je voor een combinatie van verschillende pastelkleuren kunt kiezen voor maximaal resultaat? Des te meer pastelkleuren je in jouw interieur terug laat komen, des te leuker en gezelliger dat eruitziet. Wanneer je jouw huis zo rustig mogelijk wil houden, kun je voor een combinatie van twee verschillende pastelkleuren kiezen. Wanneer je een speelsere look wil creƫren, kun je makkelijk drie tot vier verschillende pastelkleuren terug laten komen. Je maakt jouw interieur een stuk vrolijker wanneer je meerdere kleuren in huis haalt.

Sommige mensen zijn er bang voor dat de kleuren snel zullen vervelen, dat zij erop uitgekeken raken. Niets is minder waar, pastelkleuren zijn net zo tijdloos als neutrale kleuren.

Geef een reactie