Na lang wachten lijkt het heerlijke lenteweer eindelijk onderweg te zijn. Voor ons Nederlanders betekent dit natuurlijk dat we weer massaal naar buiten gaan. Voor velen van ons is er niks fijner dan tijd door te brengen in het zonnetje in de tuin (of op het balkon natuurlijk!). Maar hoe zorg je er nou voor dat je jouw tuin of balkon snel zomerklaar maakt? In dit artikel geef ik je een aantal handige tips. Heb je na het lezen van dit artikel nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Kijk dan ook eens hier.

Weg met groene aanslag

De groene aanslag op de tegels in je tuin of op het balkon: het is een doorn in het oog en de meeste mensen willen er zo snel mogelijk van af. Gelukkig is het niet zo moeilijk om de tegels goed schoon te krijgen. Maak een sopje van groene zeep en heet water en breng het aan op een bezem met harde haren. Mocht je over een hogedrukspuit beschikken, dan kun je deze natuurlijk ook gebruiken.

Planten en bloemen

Hou je van een levendige tuin? Dan mogen planten en bloemen natuurlijk niet ontbreken. Als je planten in je tuin of op je balkon wilt plaatsen, dan kun je dit het beste in het voorjaar al doen. Zo geef je de planten rustig de tijd om tot bloei te komen. Plant ze overigens niet té vroeg, want dan bestaat de kans dat de planten doodvriezen. Heb je niet zulke groene vingers, maar hou je wel van leven in je tuin? Er zijn een hoop planten die maar weinig onderhoud behoeven

Een goede barbecue

Wij Nederlanders houden nou eenmaal van barbecueën en daarom mag een goede barbecue natuurlijk niet ontbreken. Wat is er nou gezelliger dan een heerlijke hapje en een drankje met vrienden of familie op een warme lente- of zomeravond? Als je op zoek bent naar een goede barbecue, dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een traditionele houtskoolbarbecue, die het eten de authentieke geur en smaak van houtskool meegeeft. Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker gekozen voor een gasbarbecue. Een groot voordeel van de gasbarbecue is dat je deze niet eerst op temperatuur hoeft te brengen en dat deze verder erg gebruiksvriendelijk is. Niet geheel onbelangrijk: nadien heb je de gasbarbecue in een handomdraai schoon!