De landelijke woonstijl in de woonkamer is erop gericht om gezellig samenkomen met warmte en leuke woonaccessoires te combineren. Je kunt online veel voorbeelden van de mooiste landelijke woonkamers terugvinden, maar het blijft leuker om er je eigen draai aan te geven. Wat kan absoluut niet in een landelijke woonkamer ontbreken? Welke kleuren passen het beste in de landelijke woonkamer en wat voor soort meubels maken het geheel helemaal af? In deze blog kun je inspiratie opdoen en krijg je tips om de gezelligheid in huis te halen en van je woonkamer te genieten.

Wat is de basis van de landelijke woonkamer?

Wat is een landelijk interieur zonder natuurlijke elementen? Het landelijke interieur is gebaseerd op boerderijen, vandaar dat je de natuur 100% bij je in huis kunt halen. Wat dacht je van een prachtige natuurstenen vloer? Houten meubels en allerlei mega zachte stoffen voor op de bank of stoelen doen het ook erg goed. Een groot fluffy vloerkleed mag niet ontbreken en zorgt ervoor dat je altijd warme voeten hebt als je in de woonkamer zit. Doordat de landelijke woonstijl grof en stoer is, kun je het beste een aantal grote meubels kiezen. Een grote hoekbank waar je met het hele gezin oppast is dan ook ideaal.

Verder mag de salontafel groot en grof zijn, het liefst van hout, omdat dit erg typerend is voor de landelijke woonstijl. Kies voor een grote fauteuil of een mooie schommelstoel, waar je bijvoorbeeld heerlijk rustig een boekje in kunt lezen. Het gaat vooral om comfort en gezelligheid in de landelijke woonkamer.

Welke kleuren passen er het beste bij het landelijke interieur?
Hoewel de landelijke interieurstijl best speels is, is het belangrijk om in de basis voor natuurlijke en neutrale kleuren te kiezen. Wit, crème, beige, zacht bruin en alles wat een lichte ondertoon heeft doet het goed in een landelijk interieur. De lichte kleuren zorgen er namelijk voor dat de ruimte er ruimer uit komt te zien. Heb je een ruime woonkamer? Zorg dan dat je op sommige plekken iets donkerdere kleuren zoals zwart of donkerbruin toevoegt, zodat je een warmere sfeer creëert. In een kleinere woonkamer kun je het beste alleen lichte kleuren gebruiken.

Nu je de basiskleuren weet, kun je het geheel natuurlijk opfleuren door zo nu en dan voor sterker aanwezige kleuren te kiezen. Koningsblauw, bordeauxrood en donkergroen doen het erg goed in een landelijke woonkamer.

Welke woonaccessoires of meubels mogen absoluut niet ontbreken?

Wanneer je de kleuren en de meubels hebt uitgekozen, is het tijd om het geheel af te maken met prachtige landelijke woonaccessoires. Hoe landelijker, des te beter. Denk hierbij aan oude melkkannen als bijzettafel, een oude zeis aan de muur of een prachtig schilderij met een landschap of boerderijdieren erop. Verder doet een schapenvachtje over een stoel of op de vloer het erg goed. Wist je dat je ook grote houten takken of beelden kunt kopen? Deze kun je in een hoek neerzetten als prachtig landelijk kunstwerk.