Ga je studeren in jouw favoriete stad en is het je gelukt om een leuke studentenkamer te vinden? Dan heb je geluk en kan het inrichten van jouw kamer beginnen. Het is niks nieuws wanneer je erachter komt dat een studentenkamer vaak erg klein is. Hoewel je zo weinig ruimte voor je zelf hebt, is het wel de plek waar je slaapt, leeft, feestjes geeft en tot rust komt met een lekker drankje. Wanneer je helaas geen gezamenlijke huiskamer of keuken hebt, zal je erg veel tijd op jouw eigen kamer doorbrengen. In deze blog lees je hoe jij jouw studentenkamer leuk en handig inricht.

Zorg voor voldoende daglicht

Het eerste wat je wil voorkomen is dat je in een donker kamertje woont. Zorg er dus voor dat er een raam in jouw studentenkamer aanwezig is. Wanneer er geen natuurlijk daglicht in jouw kamer naar binnen komt, is het belangrijk dat je alsnog voor voldoende licht in jouw studentenkamer zorgt. Een lichte ruimte zorgt ervoor dat jij beter in je vel zit. Het is wetenschappelijk bewezen dat voldoende daglicht ervoor zorgt dat je positiever en relaxter bent. Daarnaast lijkt een donkere studentenkamer vaak nog kleiner en dit is juist wat je wil voorkomen. Het werkt het beste om de muren wit of een andere lichte kleur (zoals babyblauw) te verven. Hierdoor lijkt de ruimte groter en zorg je voor sfeer in de kamer.

Ga jij voor een groot of een klein bed?

Nu je jouw studentenkamer hebt weten te bemachtigen, is het tijd om over de grootte van het bed na te denken. Aangezien je misschien weinig ruimte hebt, is het geen slim idee om er een kingsize bed in neer te zetten. Dit bed zal dan jouw hele kamer in beslag nemen, waardoor je geen ruimte meer overhebt voor andere meubels. Bedenk of je vaak logees of een vriendje of vriendinnetje bij je zult hebben slapen. Zo niet, kun je het beste voor een eenpersoonsbed kiezen. Hou je wel van gezelligheid? Dan zou je ook voor een twijfelaar kunnen gaan. Hier passen makkelijk twee personen op, maar neemt niet zoveel ruimte in.

Laat jouw creativiteit de vrije loop

Het leuke aan een knusse studentenkamer is dat het best op een tiny house lijkt. Een kleine ruimte zo efficiƫnt mogelijk indelen is tegenwoordig erg trendy. Denk eens aan multifunctionele meubels die tegelijk een bed en een bank zijn. Of een inklapbare eettafel die je ook weer als kapstok kunt gebruiken. Niets is te gek en je kunt voor veel opbergruimtes zorgen waarmee je weinig m2 inlevert. Probeer anders eens zelf wat plankjes of kasten op maat in elkaar te zetten. Wie weet vind je in meubels maken jouw nieuwe hobby.

Geef een reactie