Nee, geen smartphone, maar een smart home. Wist je dat er steeds meer slimme apparaten voor in jouw huis op de markt komen? Deze apparaten zijn er voornamelijk voor gemaakt om jouw leven een stuk makkelijker te maken. De gekste uitvindingen vinden hun weg naar jouw huis. Helaas heb je niet aan elk apparaat evenveel en zijn veel technische snufjes voor in huis ook best wel overbodig. Hoe weet je nou welke apparaten wel interessant zijn en echt iets aan jouw woonbeleving toevoegen? In deze blog lees je hoe jij jouw huis een stuk slimmer maakt.

Zet de verwarming alvast aan

In de winter kijk je er al naar uit om de verwarming meteen wat hoger te zetten wanneer je thuiskomt. Na een lange werkdag is het fijn om in een goed verwarmd huis tot rust te komen. Wat dacht je van een warm huis wanneer je ’s ochtends uit bed stapt? Hoe gaaf is het als jij de verwarming in huis met een app op jouw smartphone kunt bedienen? Dit betekent dat je de verwarming al aan kunt zetten voor je thuis bent en voordat je uit bed stapt.

Jouw slimme verwarmingssysteem kan ingesteld worden en weet dan precies hoe laat hij aan moet springen. Je kunt zelfs de temperaturen instellen en aanpassen zonder fysiek aanwezig te zijn. Dit is toch ideaal? Je hoeft de verwarming nooit meer handmatig aan te zetten en je bepaalt zelf wanneer het hoeveel graden in huis is.

Vertel jouw huis wat je wil

Wellicht ben je via jouw smartphone al bekend met spraakbesturing. Je kunt tegen jouw telefoon praten en het apparaat allerlei opdrachten geven. Tegenwoordig kun je dit ook met bepaalde apparatuur in huis. Dit zorgt ervoor dat jij niet langer knoppen in jouw woning hoeft te besturen of omdraaien. Je kunt bijvoorbeeld vragen of de gordijnen gesloten kunnen worden. Of wat dacht je van de tv of radio besturen met jouw stem?

Er bestaan al verschillende soorten digitale assistenten voor in huis. Dit zijn kleine speakers die opdrachten voor je uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld naar het weer vragen en of er een file staat op de route die jij naar jouw werk neemt.

Slimme verlichting zorgt voor sfeer in huis

Lichtknopjes zijn passé. Nu jouw huis steeds slimmer wordt, kan slimme verlichting absoluut niet achterblijven. Er zijn verschillende apps waarmee jij jouw slimme verlichting voor in huis kunt besturen. Wat dacht je van lichten die van kleur kunnen veranderen? Je installeert ze in de lampen die jij wil en je kunt zelf bepalen welke kleur licht eruit komt. Heb je een romantische avond? Kies dan voor warm gekleurd licht. Een feestje? Dan kan je zelfs een soort discobol van jouw lamp maken doordat het om de zoveel seconden van kleur wisselt.

Geef een reactie