Ben je ook zo onder de indruk van stalen deuren in een woning? Dit geeft een superluxe en erg klassieke uitstraling aan jouw huis. Wist je dat je de stalen deur zowel in een modern en strak interieur als in een interieur met een landelijke touch kunt plaatsen? Het lijkt wel of de stalen deur zich aan ieder interieur kan aanpassen. Feit blijft dat het er erg mooi uit blijft zien en je meteen veel meer daglicht in huis haalt. De stalen deuren zijn namelijk vaak met glas afgewerkt. Hierdoor creëer je direct een hele open look in jouw huis. In deze blog lees je alles wat je over stalen deuren in huis moet weten.

Waar plaats jij jouw stalen deur?

Je ziet de stalen deuren in huis het meest in de hal terug. Dit kom doordat het een open uitstraling in jouw huis teweegbrengt. De stalen deur in de hal zorgt ervoor dat de gang en de woonkamer met elkaar verbonden worden. Daarnaast heb je meteen zicht op de woonkamer als je binnen komt lopen. Dit ziet er veel gezelliger en ook nog eens lichter uit. De stalen deur met glas laat veel daglicht door en zorgt voor een prachtig effect. Op de tweede plaats vind je stalen deuren vaak als afscheiding van de keuken en woonkamer, of de voor- en achterkamer in huis terug.

De voordelen van een stalen deur in huis

Zoals je eerder al kunt lezen zorgt een stalen deur in huis voor een open sfeer en voldoende daglicht. Wanneer je de stalen deur tussen de keuken en de woonkamer plaatst, kun je toch contact met de woonkamer houden wanneer je aan het koken bent. Door de keuken tijdens het koken af te sluiten, zorg je er direct voor dat er geen etensluchten naar de woonkamer ontsnappen. Dit zorgt er direct voor dat de geur tijdens het koken niet in jouw meubels in de woonkamer kan trekken. Verder kun je gerust een aantal mensen voor een etentje uitnodigen. De kinderen kunnen dan in de woonkamer een filmpje kijken of spelletje spelen, terwijl jullie in de keuken geen last hebben van gegil of geluidsoverlast door de tv.

Maak van jouw huis en tuin één geheel

Heb je een prachtige tuin en zou je deze graag meer met jouw woonkamer en keuken verbinden? Dan kun je ervoor kiezen om een stalen deur als schuifpui in te laten bouwen. Wanneer je een grote raampartij aan de tuinkant hebt, kun je altijd van binnen naar buiten kijken en andersom. Zeker tijdens heerlijke zomeravonden is het ideaal om in de tuin te genieten van het heerlijke weer. Een veranda met stalen deuren zorgt ervoor dat je precies kunt zien wat zich in huis afspeelt. Daarnaast lijkt de tuin en de woonkamer meteen een stuk ruimer omdat je door al dat glas de twee ruimten met elkaar verbindt.

Geef een reactie