Steeds vaker kiezen mensen ervoor om zich tot het moment van de bevalling te laten verrassen of hun baby een jongen of een meisje wordt. Wanneer je van tevoren niet weet voor welk geslacht je de babykamer inricht, is het een goed idee om voor gender neutrale opties te kiezen. Verder wordt het ook steeds meer de norm om baby’s en kinderen gender neutraal op te voeden. Zodat de kids zelf kunnen kiezen hoe zij zich voelen, zonder dat er vanaf hun vroege leven al een stempel op hen wordt gedrukt. In deze blog lees je welke kleuren, thema’s en accessoires perfect bij een gender neutrale kinderkamer passen.

Deze kleuren passen perfect bij een gender neutrale kinderkamer

Wanneer je een gender neutrale kinderkamer wil inrichten, is het een goed idee om voor de meest naturel kleuren te kiezen. Dit zijn vaak natuurlijke tinten, zoals wit, grijs, zwart en de aardetinten. Het mooie is dat deze kleuren ook nog eens bijdragen aan minder prikkels in de slaapkamer van je kindje. Dit kan uiteindelijk hun energie en slaapritme verbeteren. Hoewel je in de gender neutrale kinderkamer voor natuurlijke tinten kiest, hoeft de kamer helemaal niet saai over te komen. Je kunt de kamer best een aantal opvallende kleuren meegeven, door voor een leuk opvallend dekbedje, een rode of gele stoel of andere kleurrijke accessoires te kiezen.

Het makkelijke aan de neutrale kleuren in je kinderkamer, is dat je weinig accessoires hoeft te veranderen, om de kamer met je kindje mee te laten groeien. Zo lang de basis neutraal is, kun je er samen met je kind steeds mee doen wat jullie zelf leuk vinden.

Voor welke thema’s kun je in de gender neutrale babykamer kiezen?

Wist je dat er een aantal leuke gender neutrale thema’s voor in de kinderkamer te vinden zijn. Allereerst is het thema met wolken een erg leuke en dromerige variant. Wolken, sterren en andere organische vormen op het behang, aan de muur of op de lampen dragen bij aan een leuke en gezellige sfeer in de gender neutrale kinderkamer. Je zou ook voor leuke muurstickers van dieren kunnen kiezen. Dieren zijn namelijk een ander goed idee voor een gender neutrale kamer. Heb je een bepaalde naam voor je kindje in je hoofd? Probeer hier dan een passend en vrolijk thema omheen te bedenken. Dit kun je zowel in de kinderkamer als op het geboortekaartje terug laten komen.

Wat zijn de leukste gender neutrale kinderkamer accessoires?

Hoe gaaf is het als je voor vintage babyspullen kunt kiezen? Heb je zelf nog een wiegje of commode bij je eigen (groot)ouders staan? Vraag dan vooral of je deze in de gender neutrale kinderkamer kunt gebruiken. Vintage doet het altijd goed en brengt een bijzondere en dromerige sfeer in de kinderkamer naar voren. Mix en match schilderijen, kussentjes, lampen, plantenbakken en nog veel meer. Verder doen dierenknuffels en kussens met leuke prints het ook erg goed als kinderkamer accessoire. Verder zou je bijvoorbeeld voor spiegels in de vorm van de zon en de maan kunnen kiezen.