Heb je een prachtige tuin en zou je er in de winter ook vaker plezier aan willen beleven? Dan is het een goed idee om een aantal must-haves te kopen, waarmee je de kou kunt trotseren. Wanneer je bepaalde aanpassingen aan je tuin doet, kun je er ook in de winter mooie herinneringen maken en urenlang vertoeven. Wat dacht je van een geweldig haardvuur, gezellige verlichting en zachte kussens met fleecedekens? In deze blog lees je hoe jij je tuin zelfs in de winter kunt blijven gebruiken.

Zorg zelfs in de winter voor voldoende groen

De meeste mensen vinden hun tuin er in de winter niet gezellig genoeg uitzien. Dat komt vaak doordat de planten, bomen en bloemen uitvallen en uitbloeien zodra het herfst en winter wordt. Om de kaalheid in je tuin tegen te gaan, kun je ervoor kiezen om meer wintergroene planten in je tuin te planten. De planten die het gehele jaar hun groene kleur behouden zijn de buxus, hulst, conifeer, kerstroos en de sierkers. Je tuin ziet er tijdens koude winterdagen gegarandeerd een stuk levendiger en gezelliger uit, wanneer je er meer groen in terug laat komen. Bovendien helpen deze wintersterke planten je ook om toch wat beschutting in de tuin te behouden.

Een warm vuur zorgt voor gezelligheid

Terwijl de buitentemperaturen steeds verder dalen, kun jij ervoor zorgen dat je het zelf lekker warm hebt. Wat dacht je van een terrasverwarmer? Of een mooie grote vuurkorf? Er zijn steeds meer opties voor buitenhaarden te vinden, waardoor je er vast één tegenkomt die bij je budget en tuinformaat past. Wanneer je een buitenhaard van steen bouwt, zorgt dit voor extra warmte in de wintermaanden, omdat steen de warmte van het vuur goed geleid en vasthoudt. Bovendien is een knisperend haardvuur ideaal om bij tot rust te komen. Schenk een warme chocolademelk voor jezelf in en geniet zelfs in de winter van je prachtige tuin.

Dekens houden je warm

Zorgt de winterkou ervoor dat je in de winter liever niet in de tuin te vinden bent? Dan is het heel simpel om dit probleem te verhelpen. Natuurlijk zou je een vuurkorf of haardvuur in de tuin kunnen neerzetten, maar dit is helaas niet voor iedere achtertuin en elk budget geschikt. Een andere oplossing tegen de kou zijn dikke fleecedekens en zachte kussens op je tuinmeubilair. De kleden zorgen ervoor dat jij jezelf volledig in kunt wikkelen. Daarnaast doen grote kaarsen en lantaarns vol theelichtjes het ook goed in de wintertuin. Door de brandende kaarsen wordt je directe omgeving namelijk ook goed verwarmt.

Heb je een aantal mooie tuinstoelen staan? Zorg dan dat je hier schapenvachtjes overheen legt. Dit zorgt voor extra warmte wanneer je erop gaat zitten en zorgt ervoor dat je genoeg zitplaatsen hebt voor vrienden en familie. Als laatste zou je warme pantoffels kunnen kopen die een harde zool hebben, zodat je er ook mee naar buiten kunt. Warme voeten betekent vaak ook een warm lichaam.

Geef een reactie