Ben je gek op koken en is het voor jou een feestje om telkens de meest lekkere gerechten op tafel te toveren? Dan is het belangrijk dat je keuken zo is ingericht, dat je er helemaal in los kunt gaan. Een woonkeuken brengt veel gezelligheid in huis en al dat kokerellen gaat nog makkelijker op het moment dat je over de juiste keukenapparatuur beschikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoomoven of een Quooker? In deze blog lees je welke keukenapparatuur beslist niet in je keuken mag ontbreken.

Wat zijn de laatste trends op het gebied van keukenapparatuur?

Natuurlijk behoren een fijne oven en een magnetron tot de basis van je keuken. Wanneer je ruimte wil besparen, kun je het beste voor een oven-magnetron combinatie kiezen. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Dan zal je merken dat de oven en magnetron tegenwoordig veel vaker ingebouwd worden aangeboden.

Verder kun je uit veel verschillende extra’s kiezen, waardoor je nog lekkerdere maaltijden op tafel kunt zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoomoven? Uit onderzoek is gebleken dat gestoomde vis en groente erg gezond is en dat er meer vitaminen behouden blijven in het voedsel als je het gaar stoomt in plaats van kookt. Daarnaast smaakt gestoomde groente, kip of vis ook nog eens lekkerder, omdat de smaak van het eten in de stoomoven veel puurder bewaard blijft. Dat wordt smullen!

Altijd direct kokend water met de Quooker

De Quooker is de afgelopen jaren steeds populairder geworden is bijna niet meer uit de moderne keuken weg te denken. De Quooker zorgt ervoor dat er binnen een paar seconde gekookt water uit de kraan komt, zodat je snel je kopje thee of pastawater kunt opzetten. Het is ook uitermate geschikt om heerlijke chocolademelk mee te maken. Wanneer je de Quooker inzet, zijn je maaltijden sneller op temperatuur en gaar. Dit scheelt je tijd in de keuken en je maaltijden smaken er precies even lekker door. Let wel op met de Quooker als je kinderen hebt, want het water wat hieruit komt is echt kokend heet.

Naast het merk Quooker kun je ook voor een goedkopere variant kiezen, die vaak van ongeveer dezelfde kwaliteit zijn. Online kun je veel informatie over de verschillende merken terugvinden, zodat je voor een optie kunt kiezen die het beste bij je past.

Kies voor een geweldige en artistieke wijnkast

Tegenwoordig zijn de mooiste wijnkoelkasten voor in de keuken steeds toegankelijker geworden. Waar je vroeger duizenden euro’s kwijt was, kun je nu vaak al voor een goede prijs een goed uitziende wijnkast kopen. Een wijnkoelkast in de keuken zorgt voor een luxe sfeer. Daarnaast zal je nooit meer een te volle koelkast hebben op verjaardagen omdat je alle rosé, prosecco en witte wijn in de eigen koeling kwijt kan. Dat is toch ideaal? Daarnaast ziet het er ook nog eens mooi uit, wanneer jij je collectie wijnen netjes in hun eigen koeling ziet liggen. Dit is een must voor iedere wijnliefhebber.