Ben je toe aan een nieuw bed of wil jij je slaapkamer graag een make-over geven? Dan kun je het beste voor een nieuw bed kiezen. Wanneer je een goed bed hebt, zal je nachtrust verbeteren, wat direct een positieve invloed op je gezondheid heeft. Door goed te slapen voel jij je energieker, uitgerust en zorg je ervoor dat je lichaam en geest de rust ontvangt wat zij nodig hebben. Wanneer je voor een bed kiest, kun je vaak uit een normaal bed of een boxspring kiezen. In deze blog lees je wat het verschil tussen beiden is en welke voordelen eraan vastzitten.

Wat is het verschil tussen een boxspring en een normaal bed?

Een boxspring was vroeger altijd flink duurder dan een normaal bed. Tegenwoordig komen de prijzen steeds meer naar elkaar toe en wordt de keuze tussen een boxspring of een normaal bed lastiger. Onder een boxspring wordt bijna altijd een boxspring combinatie verstaan. Wanneer je een boxsprink koopt, kies je eigenlijk voor een mooi beklede matrassendrager. Deze beklede matrassendrager kun je als bedbodem gebruiken. Je hebt dan de keuze uit spring- of pocketveren. Hier bovenop kun je een extra dik matras en een matrastopper neerleggen. Hierdoor is de boxspring vaak hoger dan een normaal bed. Dat heeft weer voordelen tijdens het in en uit bed stappen.

Een normaal bed heeft geen matras als bedbodem maar bestaat vaak uit hout, staal en een lattenbodem waar je het matras op neerlegt. Op dat moment lig je dus niet zo zacht als in een boxspring en is het bed vaak ook lager bij de grond dan wanneer je in een boxspring zou stappen.

Wat zijn de voordelen van beide opties?

Een van de belangrijkste voordelen aan een boxspring is, dat het vaak een hoge in- en uitstap heeft. Daarnaast wordt heel je lichaamsgewicht beter over het bed verdeelt, waardoor je minder snel last hebt van ligkuilen. Wanneer je in een goede boxspring investeert, kies je voor een duurzaam bed wat jaren meegaat. Daarnaast zien de moderne boxsprings er altijd luxe en comfortabel uit. Als laatste zorgt een boxspring voor goede ventilatie en vochtregulatie, dus wanneer je veel zweet tijdens je slaap, is dit een perfect bed voor je.

Een normaal bed is nog altijd het meest populair. Dit komt doordat het lekker ligt en je uit veel meer soorten en maten kunt kiezen. Doordat je het matras in een bed ombouw legt, kan het niet verschuiven en slaap je goed. Een normaal bed is goedkoper en is ook eenvoudig schoon te houden. Je zal minder snel last hebben van stof, omdat je het bed en vooral ook onder het bed kunt stoffen en stofzuigen.

Hoe kom je erachter wat het beste bij je past?

Voordat je zeker weet welke optie het beste bij je past, is het een goed idee om eens proef te gaan liggen in één van de vele beddenwinkels. Uiteindelijk is dat de beste manier om erachter te komen welk soort voor jou het meeste comfort biedt.