Ben je op zoek naar een manier om de kleine kinderkamer voor je kind een ruimtelijkere uitstraling te geven? Dan zijn er een aantal handige tips die je kunt toepassen, om van een kleine kinderkamer een open, gezellige en ruim ogende kinderkamer kunt maken. Op deze pagina lees je meer over het belang van goed meten, op welke manier je slimme en ruimtebesparende meubels kunt uitkiezen en welk kleurenpalet je het beste in de kinderkamer kunt inzetten.

Zorg dat je alle afmetingen goed uitzoekt, om passende meubels te kopen

Zorg ervoor dat je precies weet welke maten en afmetingen bij de kleine kinderkamer horen. Hoe hoog is het plafond? Wat is de afmeting van de ramen en de muren? Wanneer je dit weet, kun je op een slimme manier gaan puzzelen met de meubels voor de kinderkamer. Verder kun je het beste voor een minimalistische look gaan in de kleine kinderkamer, omdat je dan meer ruimte overhoudt waar je kindje kan spelen. Less is more als het om het inrichten van een kleine kinderkamer gaat.

Kies voor slimme en gecombineerde meubels om ruimte te besparen

Hoe handig is het om multifunctionele meubels aan een kleine kinderkamer toe te voegen? Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt ook nog eens voor meer gemak. Je kunt het beste van tevoren al een plan opstellen m.b.t. de meubels die je in ieder geval nodig gaat hebben in de kleine kinderkamer. Nu je precies weet hoe de ruimte in de kamer is ingedeeld, kun je de maten die je hebt opgenomen gebruiken om kindermeubels op maat te kopen. Wanneer je kind al iets ouder is en in zijn/haar eigen bed slaapt, is een hoogslaper ideaal om ruimte op de vloer te besparen.

De ruimte die je dan over hebt onder het bed, kun je gebruiken voor een bureau of leuke speel/tv hoek. Voor een babykamer kun je vaak ook multifunctionele meubels kopen. Dit houdt in dat één meubel meerdere functies heeft, waardoor je ruimte bespaart.

Het beste kleurenpalet voor een kleine kinderkamer

Wanneer je een kleinere kamer inricht, is het belangrijk om voor lichte kleuren te kiezen. Witte of beige muren zorgen bijvoorbeeld voor een ruimtelijker gevoel in de kinderkamer. Hoewel warmere en felle kleuren erg leuk kunnen zijn in de kinderkamer, is het aan te raden om bijvoorbeeld één muur of een deel van een muur in zo’n kleur te verven of te behangen. Dit zorgt alsnog voor meer sfeer maar heeft geen invloed op het kleiner laten ogen van de kinderkamer. Andere kleurden die goed werken in de kinderkamer zijn lichte pasteltinten. Verder kun je met verf of behang verticale strepen maken op de muur, dit laat de kamer ook groter lijken.

Het leuke aan een kleine kinderkamer met lichte muren en een lichte vloer is, dat je de meubels en de accessoires wel in allerlei kleuren kunt kopen. Zo zorg je toch voor een kleurrijke kamer, die er dan ook nog eens ruimer uitziet.