Heb je de nieuwste trend op het gebied van je woning decoreren al ontdekt? De kunstplanten en kunstbloemen zijn tegenwoordig uit geen enkel interieur meer weg te denken. Je kunt het in je eigen woning neerzetten, kunstplanten op de werkvloer zien er ook heel gezellig uit en zelfs ziekenhuizen kiezen soms voor een aantal kunstplanten en bloemen tussen de echte varianten door. Kunstplanten en bloemen zijn natuurlijk ideaal voor personen die geen groene vingers hebben, weinig tijd hebben en weinig werk aan hun plantenonderhoud willen hebben. Op deze pagina lees je meer over de kunstplanten.

Waar worden kunstplanten van gemaakt?

Denk je erover na om kunstplanten in je woning neer te zetten? Dan is het natuurlijk leuk om te weten waar dit soort kunstplanten of bloemen bijvoorbeeld van gemaakt worden. De meeste varianten bestaan uit kunststof en kunstzijde. Het mooie hiervan is dat het erg sterk materiaal is, waardoor je de kunstplant jaren kunt bewaren, zonder dat hij lelijk wordt of kapotgaat. De eerste kunstbloemen werden al 1300 jaar geleden gemaakt en gebruikt in China. De keizer wilde zijn tempels er namelijk mee versieren. Verder kozen de Romeinen ervoor om kunstbloemen te maken van wax. Het waren ook de Italianen die als eerste voor kunstbloemen van zijde kozen.
Wist je dat kunstzijde uit houtpulp bestaat? Door dit materiaal kunnen de blaadjes erg goed nagemaakt worden. Sommige prachtige kunstplanten en bloemen zijn amper van echt te onderscheiden.

Wat zijn de mooiste kunstplanten en bloemen voor in huis?

Wanneer je op zoek gaat naar mooie en leuke kunstplanten en bloemen, kun je uit veel verschillende soorten kiezen. Een leuke optie is de Pilea. Deze plant ziet er geweldig groen uit en heeft witte nerven over de bladeren lopen, wat een mooi effect is. Je kunt ook voor een kunstficus, olijfboompje, Dracaena of bijvoorbeeld prachtig felgekleurde kunstbloemen kiezen. Wat het ook goed doet in je interieur is een kunstpalmboompje, cactussen of leuke vetplantjes die je in kleine groepjes bij elkaar neerzet in de meest trendy potten. Een kunstplant of een boeket kunstbloemen in een vaas geeft veel sfeer aan je interieur.

Welke voordelen zitten eraan het hebben van kunstplanten in huis?

Allereerst is het grootste voordeel aan kunstplanten en bloemen natuurlijk mega onderhoudsarm. Je zet ze een keertje neer en klaar is kees. Je hoeft de planten en bloemen geen water te geven, ze doen het zowel goed op plekken met veel en weinig daglicht, je hoeft ze niet te verpotten en ga zo maar door. Verder verwelken de kunstplanten en bloemen uiteraard ook niet. Je kunt ze dus superlang bewaren en gebruiken in je interieur. Verder is een kunstplant of een boeket kunstbloemen van goede kwaliteit amper van echt te onderscheiden. Bij de beste varianten moet je ze echt van heel dichtbij bekijken of aanraken om erachter te komen of ze echt of nep zijn.

Heb je een allergie voor bepaalde planten en bloemen, maar vind je ze wel heel mooi? Dan is er goed nieuws want de kunstplanten en bloemen zijn hyperallergeen en niet duur.