Ben je op zoek naar een nieuwe bank? Maar weet je helemaal niet waar je de zoektocht begint en weet je niet eens zeker welke bank het beste bij je type woonkamer past? Dan is er niets fijner dan van tevoren inspiratie opdoen, zodat je een beter beeld krijgt van wat voor soort bank je in je woning neer wil zetten. Op deze pagina wordt ieder type bank besproken, zodat je een beter beeld krijgt van alle opties die je hebt. De hoekbank, U-vormige bank en ook de rechte en ovale banken komen aan bod.

Wat dacht je van een grote, ruime hoekbank waar iedereen op past?

Heb je een ruime woonkamer en wil je de ruimte vooral opvullen door voor een grote en prachtige bank te kiezen? Dan doet de hoekbank het erg goed. Een hoekbank hoeft niet altijd groot te zijn, je kunt wat kleinere varianten ook prima in een wat krappere woonkamer kwijt. Zorg dat je de hoek wel aan de juiste kant kiest, voordat de bank opeens maar op één manier langs de muur of in je woonkamer past. Het grote voordeel van de hoekbank is dat je deze bank als loungebank kunt gebruiken én dat er veel mensen tegelijk op passen. Dit maakt van de hoekbank dus al snel een gezellige en knusse bank voor het hele gezin.

De U-bank is helemaal terug van weggeweest en zo stijl je hem

Wil je geen ruzie meer horen tussen de kinderen over wie er op de bank mag met het hoekstuk eraan? Dan kun je ervoor kiezen om een U-bank te kopen. Deze bank heeft niet één maar twee hoeken. Dit is ideaal voor de kids of voor momenten dat jij en je partner na een lange dag allebei de voeten omhoog willen gooien. De U-bank is een goede optie voor mensen met een ruime woonkamer.

Wat vind je van de rechte of ovale bank?

Is je woonkamer niet erg breed en ruim, maar wil je toch heerlijk op een bank neer kunnen ploffen na een lange dag werken of in de weer zijn met de kids? Dan kun je kijken of er een rechte of ovale bank is die bij je smaak past. Dit soort banken kun je in verschillende maten kopen. Je bank hoeft niet altijd voor veel zitplaatsen te zorgen, er bestaan ook hele mooie en vooral leuke tweezitters. Dit biedt je toch de mogelijkheid om samen met je partner of in je eentje languit te kunnen zitten op hetzelfde meubel. De ovale bank is gedurfd, maar zorgt voor een speelse sfeer in de woonkamer.

Wanneer je voor een ovaal lopende bank kiest, houd je aan beide kanten ook nog eens meer ruimte over, waardoor je krappere woonkamer er niet meteen kleiner door oogt. Het mooie aan dit soort banken is dat je in bijna al het indenkbare materiaal en de mooiste kleuren voor je bank kunt uitkiezen. Hierdoor kun je de bank precies naar jouw persoonlijke smaak samenstellen.