Heb jij een heerlijk plekje voor jezelf weten te bemachtigen maar is het wel een beetje klein? Dan is het een fijn idee als je weet hoe je de ruimte die je wél hebt, het beste kunt inrichten. Slim inrichten past perfect bij kleinere woningen. Wanneer je op de juiste manier start met het inrichten van je huis, kun je de ruimte zelfs groter laten lijken dan deze in werkelijkheid is. Vooral wanneer je in een drukke stad woont, zijn er vaak smalle en kleine huizen beschikbaar. In deze blog lees je meer over hoe jij je kleine huis kunt inrichten en waar je op kunt letten zodat je de ruimte groter kunt laten ogen.

Een paar basistips voor je op een rij

Heb jij een klein appartement? Zorg er dan in eerste instantie voor dat er voldoende daglicht naar binnen kan komen. Koop licht doorlatende gordijnen in de woonkamer, zodat de ruimte er open en licht komt uit te zien. Een lichte kleur vloer draagt ook perfect bij aan een lichte ruimte. In een kleine ruimte zou je misschien niet snel voor grote meubels kiezen. Wist je dat één grote hoekbank eigenlijk veel meer te bieden heeft dan wanneer je een kleine bank en fauteuil neer gaat zetten? Dat oogt namelijk veel rommeliger omdat er dan niet één maar twee meubelstukken staan. Een grote bank is één geheel waardoor het de ruimte groter doet lijken en je verder meer open ruimte overhoudt dan wanneer je in elke hoek iets neerzet.

Als laatste kan het helpen wanneer je ronde vormen in de inrichting gebruikt. Dit laat je huis er ook groter uitzien omdat het organische vormen zijn die met de kamers lijken mee te bewegen. Rechte vormen zijn vaak hoekig en kun je niet overal plaatsen als je weinig ruimte hebt. Kies dus bijvoorbeeld voor een ronde eettafel, waar jij van heerlijke avondjes en diners met vrienden en familie kunt genieten.

Verdeel de ruimte in tweeën

Heb je een kleine woning en wil je toch een aparte eethoek en zithoek creëren? Dan kun je met mooie kasten en wandjes werken zodat je een scheiding tussen verschillende ruimtes maakt. Er zijn vaak mooie stellages te koop die deels doorzichtig zijn maar wel tot aan het plafond lopen. Bovendien kun je hier allerlei leuke accessoires op neerzetten. Denk maar eens aan wat planten of fotolijstjes met de foto’s van je meest recente lijsten. Wanneer je de ruimte in verschillende kleinere ruimtes verdeelt, heb je het idee dat je toch meer kamers in je huis hebt.

Gebruik de ruimte die je hebt op verschillende manieren

Heb je een brede vensterbank? Dan kan je hier een mooie zit plek van maken of zelfs een bureau waaraan je kunt werken en eten. Wanneer je meerdere functies voor één bepaald meubelstuk vindt, kun je dit inzetten om meer mogelijkheden in huis te creëren. Hiermee bespaar je ruimte en ben je ook nog eens creatief bezig.

Geef een reactie