Wist je dat er een hele nieuwe woontrend ontstaat waarbij je juist in een zo klein mogelijke ruimte woonachtig bent? Het tiny house is uit dichtbevolkte en natuurlijke gebieden overgewaaid naar Nederland. Deze duurzame manier van bouwen en wonen zorgt ervoor dat je met veel minder ruimte ook heel gelukkig kunt wonen. Een tiny house is niet voor iedereen weggelegd. Zeker voor mensen die zich niet graag in kleine ruimten bevinden, kunnen beter voor een andere woonvorm kiezen. In deze blog lees je welke voordelen er aan het wonen in een tiny house zitten.

Deze woontrend is vooral erg voordelig

Wist je dat de huur- en koopprijzen in grote steden hoger liggen dan in de minder dichtbevolkte gebieden? Waar veel vraag is, stijgt de prijs van het aanbod vanzelf. Heb je een krap budget maar wil je toch in de stad wonen? Dan is een tiny house misschien wel wat voor jou. In de grootste steden over de hele wereld probeert men functionele en goedkope tiny houses te bouwen om ruimte en geld te besparen. Wanneer je voor een tiny house kiest, kan dit je tot wel duizenden euro’s in de aankoop of huurprijs schelen. Je kunt dus een veel lagere hypotheek afsluiten wanneer je voor deze woonvorm kiest. Je kunt fijn wonen en houdt meer geld over om leuke dingen mee te doen of te sparen.

In een tiny house woon je duurzaam en milieuvriendelijk

Naast dat deze woonvorm dus een stuk goedkoper is, woon je ook erg duurzaam wanneer je in een tiny house woont. Je zal een kleinere ruimte in de winter hoeven verwarmen dus je stookt veel minder dan mensen in een groter huis. Je gebruikt minder elektriciteit omdat je minder lampen en andere apparatuur in huis hebt. Er bestaan zelfs tiny houses in de natuur die milieuvriendelijk zijn en op zonne-energie werken. Er zijn zelfs geheel zelfvoorzienende tiny houses te koop. Waarbij je een eigen moestuin hebt voor al jouw groente en fruit. Je kunt dan zelfs regenwater opvangen wat gefilterd wordt en jouw wc of douche kan laten doorspoelen.

Je hebt minder spullen en hoeft minder schoon te maken

Een tiny house is dus een klein huis waar je toch alles in terugvindt wat je nodig hebt. Een voordeel is dat je minder spullen hebt, waardoor het huis minder snel een rotzooi kan worden. Bovendien woon je op een klein woonoppervlak en hoef je dus minder schoon te maken. Plus wanneer je schoonmaakt ben je snel klaar omdat het allemaal niet zo vol en groot is. Dit kan je al snel uren per maand aan schoonmaak- en opruimwoede schelen. Zorg ervoor dat je persoonlijke spullen om je heen verzamelt die je een goed gevoel geven. Geloof het, meer dan een dak boven je hoofd en een fijne sfeer in huis heb je echt niet nodig.

Geef een reactie