Ben je van plan om je slaapkamer een make over te geven en ben je geïnteresseerd in de landelijke woonstijl? Dan lees je in deze blog een aantal handige tips terug waardoor je er een prachtige landelijke slaapkamer van kunt maken. Het leuke aan het opnieuw inrichten van ruimtes in je woning is, dat je volledig je eigen smaak en gevoel kunt volgen. Het is natuurlijk gaaf om trends mee te pakken, maar uiteindelijk is een slaapkamer met persoonlijke touch toch het allerleukst.

Zorg ervoor dat het bed het middelpunt van de slaapkamer wordt

Als je voor een landelijke woonstijl in de slaapkamer kiest, is het belangrijk dat je er robuuste slaapkamermeubels aan toevoegt. Denk hierbij aan een groot en log bed dat direct het middelpunt van de slaapkamer voorstelt. Een rustiek bed ziet er gezellig en groot uit, waardoor je meteen de neiging krijgt om erop te springen en lekker in weg te dutten. Het bed kun je stijlen door voor een prachtige neutrale kleur beddengoed te kiezen. Gebroken wit, bruintinten, beige of oranje doen het erg goed in de landelijke slaapkamer. Voor de kussens kun je oudroze, olijfgroen of aubergine paars uitkiezen voor wat extra kleur.

Hout, hout en nog meer hout

Wanneer je voor de landelijke look in de slaapkamer gaat, is het belangrijk om hout zoveel mogelijk als materiaal voor je meubels in te zetten. De landelijke look bestaat uit hout, hout en nog eens hout. Dit komt doordat hout een speels, gezellig en warm materiaal is, wat perfect bij deze interieurstijl past. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten frame voor je bed? Je kunt ook hout terug laten komen voor je ramen, door voor houten shutters te kiezen. De juiste raamdecoratie zorgt ervoor dat jij je slaapkamer in de nacht zo donker mogelijk kunt maken.

Een goede nachtrust bereik je door een donkere slaapkamer te hebben, waardoor je dieper kunt slapen en je nog beter je rust kunt pakken. Verder zorgen houten schutters er in de zomer voor dat er niet te veel zonlicht naar binnen valt, waardoor de kamer een stuk koeler blijft. Verder kun je bijvoorbeeld een houten vloer op je houten shutters laten aansluiten of andersom. Zo creëer je direct meer eenheid in de slaapkamer.

Hoe zorg je voor de leukste accessoires in de landelijke slaapkamer?

Ben je op zoek naar decoratieve woondecoratie in de stijl van de landelijke interieurtrend? Dan zijn verschillende soorten opbergmanden precies waar je naar op zoek bent. Wanneer je verschillende vormen, materialen en vormen uitkiest, kun je ze speels bij elkaar neerzetten om een leuk landelijk effect in de slaapkamer te creëren. Grote opbergmanden lenen zich ook perfect als wasmand. In de kinderkamers kun je er speelgoed of knuffels in opbergen. Verder is een houten nachtkastje, een krukje of een bankje van hout ook een leuk extra accessoire in de landelijke slaapkamer. Maak het geheel gezellig door extra kussens op je bed neer te leggen. Dit zorgt voor een gezellige en warme sfeer.