De salontafels zijn al jaren in trek en zorgen ervoor dat jouw woonkamer helemaal af is. Naast het toevoegen van een gave salontafel, worden bijzettafels ook steeds populairder. Je kunt tegenwoordig zelfs salon- en bijzettafels met elkaar combineren voor een speels effect in de woonkamer. Je kunt zelfs één of meerdere bijzettafels kopen, zodat je nog meer plek in huis creëert waar je leuke woonaccessoires op kwijt kunt. In deze blog lees je hoe de functie van de salontafel in de loop der jaren is veranderd, uit welke materialen je allemaal kunt kiezen en lees je wat de voordelen van bijzettafels zijn.

De salontafel heeft een nieuwe functie gekregen

De salontafel had vroeger vooral de functie om glazen, asbakken en borden een plek in de woonkamer te bieden. In de moderne tijd is de salontafel een plek, waar je ook mooie woonaccessoires op kunt neerzetten of leggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezellig stapeltje tijdschriften of boeken? Verder staat een vaas, kandelaar of beeld ook prachtig op de salontafel. Voor de gezelligheid kun je er ook een schaal met wat decoratie en grote kaarsen op neerzetten. Verder doen leuke onderzetters met prachtige glazen of gezellige mokken het ook erg goed op de salontafel. Zoals je merkt is de salontafel uitgegroeid tot een centraal punt in de woonkamer, waardoor het ook best een eyecatcher mag zijn.

Uit welke materialen kun je kiezen?

Salontafels en bijzettafels mogen van allerlei verschillende materialen gemaakt zijn. Het ligt er maar net aan wat voor soort materiaal er bij jouw smaak en de rest van je interieur past. Er zijn salon- en bijzettafels in alle soorten, maten, kleuren, materialen en vormen te vinden. Verder kun je bijna voor iedere interieurstijl wel voor andere opties kiezen. In een modern interieur kun je staal, donker hout, ijzer en glas gebruiken. In een landelijk interieur past rotan en licht hout erg goed. Een Bohemian Ibiza interieur biedt je weer opties om bamboe, echte takken of stukken boom te gebruiken. Zo is er voor ieder wat wils en kun je uit honderden verschillende materialen en combinaties van materialen kiezen.

Dit zijn de voordelen aan handige bijzettafels in de woonkamer

Wanneer je een prachtige salontafel tussen je bank, fauteuil en tv-meubel neerzet, denk je vast dat je er al bent. Niets blijkt minder waar, want waar dien je nou dat leuke beeld, die mooie vaas, je kop thee of schattige tafellamp neer te zetten als je te ver van de salontafel verwijdert zit? In de grotere woonkamers kun je makkelijk één of meerdere bijzettafels plaatsen. Dit soort kleine tafels zijn in alle kleuren, vormen en materialen verkrijgbaar. Wat dacht je van een prachtig houten tafelblad met een matzwart stalen frame? Of kies je liever voor een wit of zwart marmeren bijzettafel?

Wanneer je een bijzettafel in een hoekje plaatst, kun je er meteen een gezelligere en levendigere hoek van maken dan de leegte die er daarvoor heerste. De bijzettafel is ideaal als extra ondersteuning voor nog meer mooie spullen, die je in de woonkamer tentoon kunt stellen.