Het is weer herfst en dat betekent dat het buiten kouder en sneller donker wordt. Gelukkig kun jij je interieur en je woning goed op de naderende winter voorbereiden. In deze blog lees je welke kleuren je het beste in huis kunt halen tijdens de herfst en voor welke warme en gezellige woonaccessoires je in dit seizoen kunt kiezen. Verder krijg je nog een aantal tips over hoe je de leukste herfstdecoratie in huis haalt. Er valt namelijk heel creatief met de natuur en dit seizoen om te gaan. Dit is vooral leuk als je kinderen hebt, want die kunnen je hier probleemloos bij helpen.

Welke kleuren doen je aan de herfst denken?

Wil je de herfst goed tot zijn recht laten komen in je interieur? Dan is het een leuk idee om bepaalde herfstachtige kleuren meer naar binnen te halen als het seizoen aanbreekt. Wanneer je aan de herfst denkt, komen kleuren als bruin, oranje, okergeel en olijfgroen al snel naar voren. Wist je dat kleuren als koningsblauw en bordeauxrood juist ook heel goed bij dit seizoen passen? Eigenlijk zou je voor iedere kleur met een warme ondertoon kunnen kiezen. Je zou de kleuren naar keuze op de muren kunnen verven. Een nieuw behangetje in een herfstige kleur is ook altijd leuk.

Wil je niet zoveel moeite doen om toch van een leuk herfstkleuren palet in huis te genieten? Kies dan voor een andere kleur bank- of kussenhoes die je makkelijk kunt vervangen.

Kies voor deze warme en gezellige woonaccessoires

Wanneer de herfst zijn intrede doet, is het tijd om alle warme en gezellige woonaccessoires die je in huis hebt weer uit de kast te halen. Natuurlijk heb je ergens die heerlijke grote en zachte plaids liggen die je over de bank kunt draperen. Verder zijn kaarsen echt helemaal één met de herfst en winter. Vooral nu het buiten eerder donker wordt in de avond, zorgt kaarslicht voor gezelligheid en warmte in huis. Je kunt nooit genoeg kaarsen en dekens in huis hebben, zeker niet in de herfst en winter. Verder zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om houten of bamboe achtige spullen in huis te halen. Dit staat ook heel leuk in een herfstig interieur.

Maak de leukste herfstdecoratie voor in huis

Heb je kinderen of ben je juist heel creatief en wil je meer natuur bij je naar binnen halen? Dan is het een goed idee om leuke herfstdecoratie te maken met natuurlijke elementen die je gewoon op straat of in het bos vindt. Wat dacht je van leuke eikelmannetjes, mooie dennenappels, gedroogde bladeren in alle herfstkleuren die je kon vinden en nog zoveel meer? Van de gedroogde bladeren zou je een herfstslinger kunnen maken met naald en draad. Deze kun je dan bijvoorbeeld in de woonkamer of de keuken ophangen. Dit ziet er echt heel mooi uit en is ook nog eens supermakkelijk om te maken. Verder zou je een kleine herfsttafel kunnen inrichten met een nep egeltje of eekhoorntje en pompoenen.