Heb je een prachtige woning maar weet je niet zo goed hoe jij je eigen persoonlijkheid en woonstijl erin terug kunt laten komen? Dan zou je inspiratie kunnen opdoen om een idee te krijgen welke woondecoratie je woning helemaal af zou maken. In deze blog lees je op welke manier je meer sfeer in huis creëert, jij je creativiteit de vrije loop kunt laten en hoe je meer ruimte in huis maakt door voor de juiste woondecoratie te kiezen.

Kies voor een bepaalde sfeer, kleurenpalet en blikvanger

Om een geheel in je woning te creëren, is het handig om van tevoren voor een bepaalde sfeer en kleurenpalet te kiezen. Wanneer je dit doet, heb je een mooie basis waarmee je aan de slag kunt gaan. Verder doet een blikvanger het erg goed. Kies voor een speciale spiegel, een schilderij of een antieke stoel waar je oog direct naartoe wordt getrokken. Hiermee creëer je direct een leuke sfeer en zorg je voor meer karakter in je huis.

Laat je creativiteit de vrije loop en probeer iets nieuws

Hoe leuk is het om je woning helemaal naar je eigen smaak en woonstijl in te richten? Het is jouw huis, dus jij bepaalt wat je mooi vindt staan en wat je liever verandert of weghaalt. Om woondecoratie zo leuk mogelijk in te zetten, is het belangrijk dat jij je creativiteit gebruikt. Dit kun je doen door een moodboard te maken, waarop je alle woondecoratie plakt waarvan je blij wordt. Als je een idee hebt, kun je voor de juiste spullen naar de (tweedehands)winkel gaan. Zorg dat je een aantal zelfgemaakte spullen zoals schilderijtjes, een vaas of een beeld aan je interieur toevoegt.

Verder zou je een fotomuur kunnen maken, waarin je allerlei foto’s uit je dagelijkse leven, vakanties en van huisdieren, vrienden of familieleden ophangt. Dit is mega creatief en zorgt direct voor een persoonlijke touch in huis.

Creëer meer ruimte door deze tips op te volgen

Wanneer je op zoek bent naar woondecoratie dat je woonkamer ruimer doet ogen, houd dan in je achterhoofd dat less altijd more is. Het is de bedoeling dat je de woondecoratie inzet om meer gezelligheid en karakter aan je woning toe te voegen. Het is niet de bedoeling dat je de hele ruimte volstouwt met allerlei tierelantijntjes. Dit zal juist een averechts effect hebben, aangezien de ruimte er dan klein en benauwend uit komt te zien. Kies bijvoorbeeld voor een aantal eyecatchers en zorg dat de rest van de ruimte wit is en openheid uitstraalt. Je kunt witte woondecoratie zoals witte gordijnen, een wit vloerkleed of een wit meubelstuk toevoegen om de ruimte groter te doen lijken.

Verder kun je een grote spiegel in de ruimte plaatsen, spiegels weerkaatsen daglicht en de ruimte, waardoor deze direct veel groter oogt. Verder kun je de regel van drie inzetten. Dit houdt in dat je woondecoraties in groepjes van drie bij elkaar plaatst. Zet een kaars, vaas en beeldje bij elkaar en dit ziet er direct leuk uit.