Kan jij ook niet genoeg krijgen van reizen en nieuwe steden ontdekken? Stiekem vind je het gewoon te fijn om elke keer in luxe en mooie hotelkamers te verblijven. Vandaar dat er een nieuwe interieurstijl is ontstaan. Met hotel chique kun jij je eigen slaapkamer omtoveren in de beste hotelkamer die je tot nu toe hebt gehad. Op die manier hoef je het vakantiegevoel wat je zo graag ervaart niet lang te missen. In deze blog lees je hoe je de hotel chique interieurstijl naar je slaapkamer haalt.

Gebruik hout in de slaapkamer

De nieuwste trend in hotelland is het gebruik van hout in de kamers. Je kunt uit allerlei soorten en tinten hout kiezen die je hotel chique slaapkamer volledig tot zijn recht laten komen. Het mooie aan dit natuurlijke materiaal is dat je het overal in terug kunt laten komen zonder dat het gaat vervelen. Kies bijvoorbeeld voor nachtkastjes van hout, een houten omlijsting achter je bed of een kledingkast en bureau van hout. Naast de kleuren en de verschillende soorten hout kun je ook nog voor glad of ruwhout kiezen. Met gladhout zorg je ervoor dat je een luxe sfeer in de slaapkamer creëert. Ben je stoerder aangelegd? Dan past ruwhout beter bij je, omdat dit er stoerder uitziet.

Kies uit de meest voorkomende kleuren in hotelkamers

Voor een hotel zijn er een aantal gangbare kleuren die je vaak terug ziet komen in het interieur. Denk hierbij aan donkerblauw, rood, zwart en geel. De heftige kleuren worden vaak gecombineerd met mooie lichte kleuren zoals wit en allerlei pasteltinten. In hotels wordt vaak ook voor een behang met een motiefje op de muur gekozen. Wees dus niet bang om één slaapkamermuur een druk behang te geven. Dit is leuk en typerend voor de hotel chique interieurstijl. Zelfs de gordijnen mogen een van ene dikke en drukke stof zijn. Zorg er dan wel voor dat je de rest van de kamer rustig houdt.

Een luxe bed zorgt voor de finishing touch

Hetgeen wat het belangrijkste is in een hotelkamer is toch wel het bed. Verder staat er vaak alleen een klein bureau, kastje en een stoel in. Het accent voor de hotel chique interieurstijl in de slaapkamer ligt daarom ook op een groot bed. Zorg ervoor dat je voor een bed kiest die tenminste queensize is. Als je er ruimte voor hebt kan een kingsize bed zeker niet ontbreken. Een goede nachtrust draagt bij aan je gezondheid. Vandaar dat het belangrijk is dat je voor een comfortabel bed kiest wat er ook nog eens mooi uitziet.

Wanneer je een prachtig en comfortabel bed hebt uitgekozen, is het tijd om voor het beddengoed te gaan shoppen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel winkels te vinden die typisch hotellinnen verkopen. Vaak is het dekbedovertrek bij de hotel chique stijl wit of in ieder geval lichtgekleurd. Drapeer een mooie felgekleurde loper over de onderkant van het bed om de hotel chique look compleet te maken.

Geef een reactie