Een leuke en gezellige woonkamer hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Er zijn een aantal handige low budget mogelijkheden waarmee jij je woonkamer persoonlijk en af kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld voor een fotowand met je eigen herinneringen? Wanneer je een beetje creatief te werk gaat en je het leuk vindt om je eigen accessoires te maken, is er heel veel mogelijk. In deze blog maak je kennis met 3 low budget manieren om je woonkamer een boost te geven. Op die manier kun je bijvoorbeeld met thema’s werken en de woonkamer aan de seizoenen aanpassen.

Pas je woonkamer aan de wisselende seizoenen aan

Wist je dat de seizoenen een hele leuke inspiratiebron voor je woonkamerinrichting kunnen zijn? Bij elk seizoen passen namelijk andere decoraties. De lente, zomer, herfst en winter hebben allemaal unieke factoren die erg goed in je interieur kunnen passen. De lente is ideaal om meer pastelkleuren aan je woonkamer toe te voegen. Denk ook aan mooie tulpen of andere lentebloemen die direct voor meer sfeer in huis zorgen. De zomer kan met haar warme dagen soms tropisch aanvoelen, dus dan doen flamingo’s, palmboompjes en andere tropische decoraties het weer heel goed.

In de herfst veranderen de kleuren van de natuur, rood, bruin, oranje en donkergroen past dan ook perfect binnen je interieur. Deze kleuren zorgen voor meer warmte en gezelligheid. De kou en donkere dagen in de winter zijn ideaal om kaarsen aan te steken, de openhaard te branden en mooie, zachte kleden in huis neer te leggen. Er gaat niets boven een warme chocolademelk met slagroom, onder een dekentje op de bank.

Sfeerbeelden doen je woonkamer eer aan

Wil je een sfeervolle woonkamer hebben waarmee je per dag of keer kunt kijken welke kleuren of beelden het beste bij je gemoedstoestand passen? Dan kun jij je tv gebruiken als levend schilderij. Tegenwoordig hebben veel mensen een smart tv, die verbonden is met het internet. Hierdoor kun je gratis en voor niets uit allerlei mooie foto’s of bewegende beelden kiezen. Je kunt ervoor kiezen om de beelden op tv met elkaar af te wisselen. In de winterperiode kun je zelfs een knetterend haardvuur op de televisie aanzetten, mocht je niet over een eigen openhaard beschikken. Dit maakt van je woonkamer direct een gezellige en sfeervolle ruimte.

Simpele en mooie low budget accessoires waar je niet eerder aan hebt gedacht

Woonaccessoires hoeven niet duur te zijn. Wanneer je iets extra’s aan je woonkamer toevoegt, kun je dat eigenlijk al als woonaccessoire bestempelen. Een bosje bloemen, wat leuke kussentjes op de bank en stoelen en een mooi schilderij of een paar posters aan de muur kunnen de ruimte al meer karakter geven. Houd je van reizen of fotografie? Dan is het een goed idee om een fotomuur in de woonkamer te maken, zodat je al je herinneringen een prachtige plek kunt geven. Daarmee maak je de woonkamer meteen een stuk persoonlijker en heb je altijd iets moois en leuk om naar terug te kijken.