Wil je meer natuur in huis halen? Dan kun je ervoor kiezen om planten in je woonkamer te plaatsen. Planten zijn beter voor de mens dan je zou denken. Ze brengen voordelen voor je mentale en fysieke gezondheid met zich mee. Weet je niet zo goed op welke manier je planten in je woonkamer kunt decoreren? Dan lees je in deze blog alles over de voordelen van planten in je woonkamer, uit welke type planten je kunt kiezen en op welke manier je de planten in je interieur kunt stijlen.

Wat zijn de voordelen van het toevoegen van planten in de woonkamer?

Allereerst zorgen planten bewezen voor minder stress. De groene kleur van de planten hebben een rustgevend effect op de mens. Verder zorgen planten ervoor dat de lucht in je woonkamer gezuiverd wordt. Dit houdt in dat je schonere zuurstof inademt, wat erg gezond voor je is. Sommige plantensoorten kunnen effectief zijn tegen een verstopte neus. Planten verbeteren de akoestiek in huis, verminderen allergieën, bannen sigarettenrook uit én dragen bij aan een goed humeur. Wat wil je nou nog meer? Het is tijd om een paar leuke kamerplanten aan je woonkamer toe te voegen.

Uit welke planten kun je kiezen voor je woonkamer?

Ben je op zoek naar de mooiste planten voor in de woonkamer? Dan kun je uit veel verschillende soorten kiezen. Kamerplanten zijn het meest geschikt om in huis gehouden te worden. Iedere plant is uniek en vergt een andere verzorging. Lees je van tevoren dus in over hoe je de plant het meest gezond kunt houden. Er bestaan planten die goed bij ieder type interieur passen. De leukste opties zijn planten op een stam of kleine boompjes. Je kunt ook voor bloeiende kamerplanten kiezen, voor een extra groen effect. Een andere optie zijn luchtzuiverende kamerplanten.

De meest hippe kamerplanten hebben grote bladeren en dan bestaan er ook nog kamerplanten die niet zoveel aandacht vergen, zodat zelfs iemand zonder groene vingers van planten in huis kan genieten.

Op welke manier kun je de planten in de woonkamer het beste stijlen?

Heb je een kledingrek in huis? Dan kun je deze tegen een muur in de woonkamer zetten en er hangplanten aan ophangen. Dit geeft een leuke en speelse sfeer aan de woonkamer en zorgt ervoor dat je in één keer een stuk of 5 hangplanten kwijt kunt. Verder zou je ervoor kunnen kiezen om een plantenmuur te maken. Dit doe je door een aantal planten in een open kast of tegen een rek aan in de woonkamer te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je een groene muur in huis creëert, dit ziet er heel gaaf uit.

De meest voor de hand liggende keuze om je planten in de woonkamer te stijlen, is door ze gewoon op de grond te zetten. Een plantje op de eettafel of het tv-meubel doet het ook erg goed. Wanneer je prachtige planten hebt gekocht, kun je er vast wel een leuk plekje voor vinden in je woonkamer.