Voor sommige mensen is het een lastige keuze: wil je liever een bad of een douche in de badkamer hebben? Hoewel een bad er erg mooi uit kan zien, winnen stalen douches ook steeds meer terrein. Beide varianten helpen je om schoon te worden en bieden je de optie om te kunnen relaxen. Tegenwoordig zijn er zowel baden als douches met wellness-functies verkrijgbaar. In deze blog lees je wat de voordelen van een bad en een douche zijn en op welke manier je ze met elkaar zou kunnen combineren, zelfs als je een kleine badkamer hebt.

Wat zijn de voordelen van een bad?

Een prachtig ligbad ziet er niet alleen mooi uit, maar biedt je ook de kans om eens lekker tot rust te komen. Wist je dat een warm bad voordat je naar bed gaat ook helpt om je slaapkwaliteit te verbeteren? Verder is een warm bad op z’n tijd goed voor je bloeddruk, hart en bloedvaten. Het draagt dus ook bij aan je gezondheid en wanneer je een uurtje baddert, verbrand je ook nog eens calorieën. Baden zijn er in allerlei vormen, kleuren en afmetingen. Hierdoor is er altijd wel een bad die bij jouw woonstijl past. Je zou uit een vrijstaand of ingebouwd bad kunnen kiezen. Daarnaast bestaan er ook half vrijstaande baden.

Wil je meer wellness in huis halen? Dan kun je voor een bubbelbad kiezen. De bubbels masseren je huid en spieren, waardoor je er met een herboren gevoel weer uitstapt.

Welke voordelen zitten er aan een douche?

Wanneer je voor een douche kiest, bespaar je vaak ruimte in de badkamer. Dit is vooral handig op het moment dat je niet zoveel ruimte hebt. Daarnaast zorgt een douche met een glazen wand ervoor dat je badkamer er ruimer uit komt te zien. Hoewel een douche je geen bubbels kan bieden, zou je om een wellness gevoel te creëren voor een regendouche kunnen kiezen. Een inloopdouche met stalen deuren ziet er erg modern en artistiek uit, waardoor je de badkamer meteen een prachtige look geeft. Je zou een inloopdouche, douche met schuifwand of een draaideur kunnen kiezen. Het is maar net wat je zelf het meest prettig vindt.

Tegenwoordig bestaan er ook stoomdouche cabines of douches met infraroodlicht. Hiermee haal je het effect van een sauna in huis.

Weet je niet wat je het fijnste vindt? Combineer ze dan gewoon

Weet je na het lezen van de voordelen nog niet voor welke variant je kiest? Dan zou je ook voor een douchebad kunnen gaan. Dan pak je de voordelen van beide varianten mee. Wil jij je snel opfrissen? Kies dan voor de douche. Heb je de tijd en wil je ontspannen? Dan laat je het bad vollopen. Een douche en bad ineen bespaart ruimte. Het is wel belangrijk dat je de vloer van de baddouche niet te glad laat maken. Kies bijvoorbeeld voor een lage instap en leg een douchemat van siliconen in het bad neer.