Ben je toe aan een nieuwe badkamer en wil je eindelijk eens af van alle poespas die je er altijd in hebt staan? Dan kun je voor een opgeruimde en rustgevende badkamer kiezen. Deze clean stijl wordt ook wel de minimalistische stijl genoemd. Bij minimalisme gaat het om praktische elementen, aangevuld door elementen die het geheel in balans brengen of voor de juiste sfeer en finishing touch zorgen. Op deze pagina lees je uit welke stijlen je voor jouw minimalistische badkamer kunt kiezen, welke planten erin kunnen staan en op welke manier je de badkamer rustig, maar toch gezellig houdt

Kies voor de minimalistische stijl die bij jouw smaak past

De minimalistische badkamer kan vanuit verschillende stijlen gecreëerd worden. Iedere woonstijl kan minimalistisch gemaakt worden, door voor een stuk minder accessoires en tierelantijntjes te kiezen. Vind je het bijvoorbeeld mooi om een Scandinavische, Bali, betonlook of marmeren badkamer te maken? Dan kan dit allemaal ook prima op de minimalistische manier. Zorg dat je de mooiste onderdelen van de woonstijl die je fijn vindt uitkiest, waardoor je al meteen het less is more effect in de badkamer naar voren laat komen. Het doel van de minimalistische woonkamer is rust uitstralen, makkelijk schoon te maken en op te ruimen zijn én vooral praktisch maar mooi en gezellig zijn.

Op welke manier kun je meer natuur en groen naar je badkamer halen?

Wanneer je een minimalistische badkamer in huis haalt, is het belangrijk dat je de badkamer in eerste instantie zo rustig mogelijk inricht. Een misvatting bij de minimalistische stijl is dat de ruimte bijna leeg moet zijn. Dit is helemaal niet waar. Het gaat er wel om dat je de ruimte niet te druk maakt, maar je mag er gerust wat planten in kwijt. Om je badkamer een zen-uitstraling te geven, kun je ervoor kiezen om bepaalde planten uit te zoeken, die hierbij passen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Aloë Vera? Deze plant is heel makkelijk te onderhouden en heeft niet zoveel water nodig.

Je kunt de Aloë Vera zelfs voor de gezondheid van je huid gebruiken. Een andere mooie plant in de minimalistische badkamer is de varen of een graslelie. Zet een leuk plantje in de hoek van de badkamer of op de wastafel neer om het gewenste natuurlijke effect te krijgen.

Kies voor deze badkameraccessoires om de boel rustig maar gezellig te houden

Nu je erachter bent gekomen dat een minimalistische badkamer niet leeg hoeft te zijn, kun je erover nadenken welke badkameraccessoires hier het beste bij passen. Allereerst kun je ervoor kiezen om een kast met handdoeken, sponzen en verzorgingsproducten neer te zetten. Door de kast volledig afsluitbaar te maken, zal je nooit producten of handdoeken terugzien. Verder kun je kaarsjes neerzetten en branden om een soort privé hamam gevoel te krijgen. Wat bij minimalisme altijd goed werkt is een bepaalde eyecatcher gebruiken. Zet dus een mooie vaas of een kunststuk in de badkamer neer, wat meteen je aandacht trekt.