Iedereen maakt zowel bij binnenkomst als bij het verlaten van het huis gebruik van deze ruimte. Toch lijkt het alsof men deze ruimte in huis vergeet wanneer er moeite in de inrichting van het huis wordt gestoken. De hal is een pareltje maar wordt vaak over het hoofd gezien omdat het vaak een smalle en kleinere ruimte in huis is. Hoe leuk is het wanneer je jouw hal juist wel onder handen neemt? Met de tips uit deze blog zorg je ervoor dat jouw hal niet langer een lege en saaie ruimte in huis is. Een kleine make-over voor de hal laat je met een glimlach thuiskomen en weer vertrekken.

Welke kleuren doen het goed in de hal?

Doordat de hal in jouw huis wellicht een smalle en kleine ruimte is, is het belangrijk dat je geen donkere kleuren op de muren of vloer gebruikt. Drukke printjes kun je ook maar beter vermijden. Dit zorgt er namelijk voor dat de hal er nog kleiner uit komt te zien. Je wil juist een welkom gevoel creëren en voorkomen dat iemand die binnenkomt direct weer weg wil. Witte muren kunnen de ruimte groter doen ogen maar zijn wel een beetje saai. Waarom kies je niet voor een leuke pastelkleur? Zachtroze, geel of mintgroen doen het erg goed in een hal. Je kunt er ook voor kiezen om slechts één wand in de hal een opvallend kleurtje te geven. Een vers likje verf of rolletje behang zorgt er al snel voor dat jouw hal er fris uitziet.

De kapstok is functioneel maar hoeft niet saai te zijn

De hal is vaak de plek waar alle jassen, schoenen en tassen worden bewaard. Dit kan er rommelig uitzien maar laat wel zien dat er in het huis geleefd wordt. De kapstok waar je alle spullen aan ophangt hoeft niet saai te zijn. Wist je dat de kapstok wordt gezien als het belangrijkste item in een hal? Je kunt dus best voor een eyecather kiezen waar jij jouw favoriete zomerjas aan ophangt. Er zijn allerlei verschillende soorten kapstokken te koop. Van de minimalistische, bohemian tot een landelijke kapstok. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel ergens op de kop tikken.

Zet een leuk meubel neer

Wanneer je net wat meer ruimte in de hal hebt, is het leuk om er een kastje, bankje of spiegel te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de hal er gezelliger uit komt te zien. Bovendien is een spiegel in de hal altijd handig wanneer je nog snel wil zien hoe je haar zit voor je naar buiten gaat. Een bankje in de hal is ideaal wanneer je kinderen hebt. Zet ze op het bankje en leer ze samen met jou hun eigen schoenen aan te trekken. Bovendien ziet een leuk houten bankje met mooie kussens er erg leuk uit.

Geef een reactie