Heb je een kindje of is er eentje op komst? Dan kun je natuurlijk niet wachten om de kinderkamer leuk en gezellig in te richten. De kinderkamer is een plek waar je kindje slaapt en speelt. Vandaar dat het een belangrijke ruimte in huis is. Om zo lang mogelijk van een passende en gave kinderkamer te blijven genieten, is het aan te raden om een duidelijk plan te maken. In deze blog lees je welke meubels niet in de kinderkamer mogen ontbreken. Je krijgt tips hoe je een passend budget kunt vaststellen en op welke manier je meegroeimeubels kunt kiezen, waardoor de inrichting van de kinderkamer jarenlang meekan!

Welke meubels mogen beslist niet in een kinderkamer ontbreken?

Wanneer je een kinderkamer wil gaan inrichten, is het belangrijk om op een lijstje te zetten welke meubels de basis van de kamer zullen vormen. Op die manier kijk je niets over het hoofd en kun je een complete kinderkamer voor je kleine inrichten. Sommige meubels zijn onmisbaar in de kinderkamer. Denk hierbij aan een bedje, nachtkastje, kledingkast, een kast met lades of deuren voor speelgoed en voorleesboeken, natuurlijke verlichting en eventueel een speelhoekje of bureautje. Hoe leuk is het als je kindje in de kamer kan spelen, leren, slapen, luisteren naar voorleesboeken en wanneer hij/zij zich ook nog eens helemaal thuis voelt in de kinderkamer?

Maak van tevoren een duidelijk budget op

Een complete kinderkamer inrichten kost nou eenmaal geld. Het is aan jou of je er veel of weinig geld aan wil uitgeven. Voordat je daadwerkelijk voor alle spullen gaat shoppen, is het een goed idee om een budget samen te stellen, zodat je niet meer geld uitgeeft aan het inrichten van de kinderkamer, dan je van tevoren bedacht hebt. Als je weet hoeveel geld je in totaal wil spenderen, is het makkelijker om meubels binnen je budget te zoeken. Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van bepaalde meubels? Dan kun je altijd bij een expert op dit gebied langsgaan. Advies is gratis!

Kies voor meubels die meegroeien en over een paar jaar nog prachtig zijn

Wanneer je een kindje krijgt, wil je de kamer natuurlijk zo schattig en compleet mogelijk inrichten. Baby’s hebben andere bedjes nodig dan oudere kindjes. Om een verantwoorde en slimme keuze te maken, is het handig om voor meubels te kiezen die een aantal jaar meegaan. Denk je dat je het thema dat je voor de kinderkamer kiest over een paar jaar nog mooi vindt? Om met oog op de toekomst voor meubels in de kinderkamer te kiezen, kun je beter voor tijdloze meubels gaan, dan voor opvallende meubels die de trend van het moment zijn, maar weer snel uit de mode kunnen raken.

Houten of witte meubels zijn jarenlang stijlvol en mooi te houden. Wanneer de basis goed is, kun je altijd de details in de kinderkamer aanpassen aan de leeftijd van je kindje. Koop bijvoorbeeld een meegroeibed en wissel knuffels, speelgoed en posters af om het verschil te maken.