Ben je op zoek naar inspiratie voor in je woonkamer en wil je eens een heel andere woonstijl uitproberen? Dan zijn er verschillende trends waarmee je meer uit je comfort zone kunt stappen. Door je woonkamer op een manier in te richten die jij mooi vindt, zorg je ervoor dat je huis veel sneller als een thuis aan gaat voelen. In deze blog lees je alles over de retro look in de woonkamer, hoe je een stoere industriële woonkamer creëert en op welke manier organische vormen in huis voor meer rust zorgen.

De retro look is terug van weggeweest

De mogelijkheden die de retro look je in de woonkamer bieden zijn eindeloos. Retro is hot, creatief, tijdloos en een bijzondere manier om je woonkamer meer sfeer te geven. Hoe gaaf is het bijvoorbeeld om felle kleuren, behang met prints, unieke meubels uit het verleden of zwart en wit in je interieur terug te laten komen? De kleuren die het beste bij een retro woonkamer passen zijn okergeel, bordeauxrood, groen en donkerblauw. De materialen waar je bij dit soort woonkamers uit kunt kiezen zijn rotan, messing, fluweel en wol. Het mooie is dat je bij de retro look in de woonkamer wel voor tweedehands moet gaan, aangezien je retro meubels het meest in de kringloopwinkel terugvindt.

Hoe gaaf is het om het interieur in je woonkamer volledig tweedehands bij elkaar te shoppen? Hierdoor is deze look in huis duurzaam en zorg je ervoor dat er minder meubels verloren gaan. De retro look in huis halen is dus ook nog eens een bewuste keuze, die beter is voor het milieu en je portemonnee.

Wat dacht je van een stoere en gedurfde woonkamer?

Ben je op zoek naar stoere inspiratie waarmee je een gedurfde woonkamer kunt inrichten? Ben je creatief, stoer en wil je dat je woonkamer hierop aansluit? Kies dan vooral voor rauwe materialen zoals staal, leer en grof hout. De stoere woonkamertrend vind je helemaal terug in de industriële woonstijl. Hoe leuk is het om een aantal grove industriële lampen neer te zetten of aan het plafond te hangen? De stoere woontrend in de woonkamer, kun je het beste afkijken bij je industriële lofts in New York. Je kunt gerust kunst aan het geheel toevoegen en een grote leren bank neerzetten. Robuuste en grove meubels passen prima bij een stoer interieur.

Zorg voor meer rust in huis door organische vormen

Wist je dat organische vormen in je interieur je meer rust kunnen opleveren? Organische vormen doen de mens aan de natuur denken en de natuur is een geweldige bron van ontspanning. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ronde houten eettafel in je woonkamer? Of een ronde stoel, waar je heerlijk in kunt wegzakken? Ronde vormen zijn helemaal hip en trendy en kunnen niet in je woonkamer ontbreken. Een woonkamer die rust uitstraalt, zorgt voor meer woonplezier en wooncomfort. Je kunt er tot jezelf komen, je uitgerust voelen en gezellig met vrienden en familie in rondhangen.

Wanneer je meer natuurlijke elementen in je woonkamer wil plaatsen, kun je voor verse bloemen, kaarsen, kussens in organische vormen en een rond vloerkleed onder je salontafel kiezen.