Wist je dat de juiste woondecoratie jouw woning helemaal af kan maken? Voor iedereen verschilt het wat hij of zij mooie woondecoratie vindt. De een zweert bij kaarsen, kussens en planten, terwijl de ander spiegels, beeldjes en vloerkleden geweldig vindt. Het mooie aan woondecoratie is dat het niet uitmaakt wat je kiest, als je het zelf maar bij je interieur en je eigen stijl vindt passen. Hoe leuk is het om creatief met je woondecoratie om te gaan en van je huis een thuis te maken? In deze blog lees je meer over artistieke woondecoratie, maar kom je er ook achter wat je onder natuurlijke woondecoratie en de balans tussen drukte en rust kunt verstaan.

Artistiek wonen doe je met dit soort woondecoratie in huis

De artistieke woonstijl is prachtig, minimalistisch en creatief. Hoe gaaf is het om je woning onder te dompelen in de artistieke stijl, waardoor vormen, verschillende kleuren en materialen allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden. Gedurfde patronen doen het erg goed en deze kun je op kussens, gordijnen of in vloerkleden terug laten komen. De woondecoratie die bij deze woonstijl past is speels, maar ook weer serieus en artistiek te noemen. Kunst is laagdrempeliger geworden, aangezien iedereen zelf mag en kan bepalen wat hij of zij onder kunst vindt vallen. Het draait helemaal om je eigen creativiteit en beleving. Abstracte, kunstzinnige en bijzondere schilderijen, posters of beelden doen het ook erg goed als woondecoratie in huis.

Hoe natuurlijker en organischer de vorm, hoe leuker het in je woning past

De natuur is al jaren een grote inspiratiebron voor woonstylisten. De natuurlijke woonstijl past perfect bij je als je van organische vormen, natuurlijke materialen, kleuren en woondecoratie houdt. Wanneer je aan natuurlijke en organische woondecoratie denkt, kom je als snel bij bloempotten, vazen, natuurlijke beelden of schilderijen uit. Hoe gaaf is het om natuursteen te verwerken in je woondecoratie? Dit ziet er erg gaaf uit en geeft je woning direct een artistieke look en feel. Natuurlijke woondecoratie kan ook bestaan uit geurkaarsen die de geur van een bos, het strand of een bloemenzee aan je woning afgeeft.

Je zou ook voor mooie planten in je woning kunnen kiezen. Deze geven je interieur een jungle thema en zorgen er ook nog eens voor dat de lucht in je woning gereinigd wordt. Sommige planten zorgen zelfs voor meer zuurstof in huis.

Dit is de leukste woondecoratie als je drukte en rust in huis met elkaar wil afwisselen

Wil je een drukke, gezellige, maar toch rustige en overzichtelijke inrichting verzorgen? Dan kan het nog weleens lastig zijn om de balans hierin te vinden. Hoe leuk is het om sommige woondecoratie druk, kleurrijk en groots uit te kiezen? En de andere woondecoratie weer voor rust, aardse tinten en zachtheid in huis te laten zorgen? Wanneer je van een beetje chaos in je rustige interieur houdt, is dit de manier om je eigen persoonlijkheid erin terug te laten komen. Kies bijvoorbeeld voor heel aanwezige, felgekleurde en gek vormige kussens op de bank. Plaats hier een crème vloerkleed bij en je hebt de balans meteen te pakken.