Tegenwoordig stoppen mensen veel meer tijd en aandacht in het uiterlijk van hun badkamer. Waar de badkamer vroeger opeens een luxe was en het vooral praktisch was ingericht, is het vandaag een hele belangrijke ruimte in huis. Sommige mensen willen hun badkamer tot de meest rustgevende ruimte omtoveren, zodat zij een soort mini spa in huis kunnen creëren. Er gaat niets boven een mooie badkamer, waar je uren in kunt badderen en jezelf even rust kunt gunnen. In deze blog lees je alles over de laatste trend in de badkamer, namelijk een douche met een stalen schuifdeur. Dit geeft je badkamer meteen een luxe en klassieke uitstraling.

Wat is een schuifdeur douche?

Een schuifdeur douche is anders dan een klapdeur douche, of een inloopdouche. De schuifdeurdouche is soepel en gaat lang mee. Je kunt de deuren openschuiven, zodat je niet eerst een stap naar achter hoeft te zetten om de douche deur te openen. Een stalen schuifdeur douche van mat zwart materiaal, staat erg mooi in een minimalistische en moderne badkamer. Het staal waarvan de deur gemaakt is, geeft je badkamer een stoere en industriële touch. Doordat de scharnieren helemaal in de deur verwerkt zitten, zie je alleen een handvat dat uitsteekt, verder is de schuifdeur douche helemaal strak.

Welke voordelen zitten er aan een schuifdeur?

Het grootste voordeel van een schuifdeur douche, is dat je geen extra ruimte in en om je douche hoeft te creëren, zodat de deur open zou kunnen draaien. Een schuifdeur, schuift naar de zijkant en heeft dus alleen horizontaal wat meer ruimte nodig, zodat de deur ergens in kan schuiven. Je partner of kinderen kunnen rustig hun tanden poetsen, terwijl jij de douche in stapt, aangezien ze niet door een openslaande douchedeur geraakt kunnen worden. De schuifdeur zorgt er ook nog eens voor dat er geen douchewater op je vloer terecht komt. Wanneer je de douche sluit tijdens het douchen, wordt de warmte beter vastgehouden, dus je hebt het warmer dan wanneer je een instapdouche zou hebben met een open wand.

Op welke manier kun je de douche het beste onderhouden?

Overweeg je om een douche met een schuifdeur te nemen? Dan is het wel goed om te weten op welke manier je de douche het beste kunt onderhouden, zodat de schuifdeur altijd soepel blijft werken. Gelukkig is deze douche variant erg makkelijk schoon te maken. Kies je voor de stalen variant met mat zwarte zijkanten? Zorg dan dat je dit materiaal goed oppoetst, zodat het er niet stoffig uit komt te zien. Vaak zijn de glazen in een schuifdeur douche met een speciale coating behandelt. Er zit een beschermend laagje over het glas, waardoor het langer helder en glimmend blijft.

Om de schuifdeur soepel te houden, moet je de onderkanten goed schoon maken, zodat er geen opgedroogde zeepresten tussen gaan zitten. Vaak kun je de deur losmaken, zodat je bij alle hoekjes kunt komen met je schoonmaakspullen. Verder is de schuifdeur helemaal op jouw eigen gemak ingericht, zodat je er lang van kunt blijven genieten, zonder dat het vies wordt of de schuifdeur minder soepel wordt.