Wil je iets anders met je woonkamer of ben je net verhuist? Dan is het erg leuk om over de inrichting van je woonkamer na te denken. Heb je gevoel voor interieurstyling en zou je graag wat tips krijgen waarmee jij je woonkamer precies in kunt richten als je zelf wil? Dan lees je in deze blog in ieder geval hoe je de functie van je woonkamer kunt bepalen, op welke manier je de woonkamer het meest logisch kunt inrichten en op welke manier je een woonstijl kan vinden die bij je ideeën en wensen past. Hoe leuk is het om je woonkamer volgens de laatste trends in te richten?

Wat is de belangrijkste functie van jouw droomwoonkamer?

De woonkamer is vaak een plek waar je veel tijd doorbrengt, vandaar dat het wel zo handig is om de functie van je woonkamer te bepalen. Ga je er vooral genieten van je rust, wil je vaak mensen op visite uitnodigen, werk je vanuit huis en zou je dit vanuit je woonkamer willen doen? Kortom, er zijn verschillende functies die jij aan je droomwoonkamer kunt toebedelen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de activiteiten die zich in je woonkamer zullen afspelen. Heb je kids of huisdieren? Denk dan na over een hoek voor het speelgoed of de honden- of kattenmand.

Op welke manier bepaal je de meest logische inrichting?

Wanneer je de functie van je woonkamer hebt bedacht, is het tijd om een logische indeling voor alle meubels te creëren. Zorg er vooral voor dat je de meubels opneemt, zodat je niet per ongeluk te grote of kleine meubels besteld, die je later weer terug moet sturen. Meten is weten en dat helpt je om de juiste keuzes voor je droomwoonkamer te maken. Daarnaast is het belangrijk om na te denken op welk gedeelte van de woning je uitzicht wil hebben als je op de zitmeubels zit. Wil je op je balkon of tuin uitkijken, is de tv het middelpunt van de woonkamer of heb je een openhaard waar je voor wil kunnen zitten? Houd ook rekening met de looproutes in de woonkamer.

Uit welke woonstijlen kun je kiezen?

Weet je nog niet zo goed welke woonstijl het beste bij je past? Dan zou je ook een aantal verschillende stijlen met elkaar kunnen combineren. Tegenwoordig zoeken mensen vaak naar gezelligheid en warmte in de woonkamer. Bij deze sfeer past een landelijke of bohemian woonstijl perfect. Wil je liever wat meer design aan de woonkamer toevoegen? Dan kun je beter voor een minimalistische of moderne woonkamer kiezen. Het is allereerst belangrijk om erachter te komen welke basiskleuren je in de woonkamer wil gebruiken. Als je dit weet, kun je de meubels en accessoires daarop aan laten sluiten. Probeer vooral om de woonkamer persoonlijk te maken. Kies voor de spullen die je het mooiste vindt en hang vooral foto’s of zelfgemaakte kunst op om direct een beter thuisgevoel te creëren. Verder kun je verschillende woonwinkels bezoeken om meer inspiratie voor je woonkamer op te doen.