Wil jij graag een hond en wil je geen last hebben van haren op de grond? Dan is het belangrijk om voor een hondenras te gaan dat niet haart. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg hondenrassen die niet verharen en dus geen haren loslaten. Dit is ideaal, want zo hoef je niet meerdere keren per dag met de stofzuiger door je huis te gaan. Maartje van Alles4dieren.nl geeft je graag inspiratie voor haarvrije hondenrassen. Hieronder vind je een aantal hondenrassen die niet verharen!

Australische Labradoodle

Een Australische Labradoodle is een hondenras dat niet verhaart. Een Australische Labradoodle heeft een langharige vacht die slechts een keer in zijn leven verhaart. Dit gebeurt wanneer de Labradoodle overgaat van puppyvacht naar een volwassen vacht. Voor de rest van zijn leven verhaart de hond niet en krijg je dus geen last van haren op de grond. Een Australische Labradoodle ruikt ook niet en dat is natuurlijk ook fijn voor als je een schoon en fris ruikend huis wilt. Verder heeft dit ras een zachtaardig karakter en is het echt een mensenhond. Zeker een goede optie om te overwegen als je op zoek bent naar een haarvrij hondenras.

Poedel

Een poedel is ook een hondenras dat niet haart. Een poedel verhaart ook alleen bij de overgang van een puppyvacht naar een volwassen vacht. Wanneer poedels hun volwassen vacht hebben, is het belangrijk om de vacht vaak te borstelen en goed bij te houden. Omdat de vacht erg dik is kan het namelijk snel gaan klitten. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het erg belangrijk om de vacht van een poedel altijd goed uit te kammen en bij te knippen. Een poedel heeft ook een zachtaardig karakter en kun je in veel verschillende groottes en kleuren verkrijgen!

Maltezer

Een Maltezer is ook een goede optie als je op zoek bent naar een hond die niet verhaart. Een Maltezer is een klein hondenras met lange haren. Maltezer verharen niet en zijn ideaal voor mensen die geen last willen hebben van losse haren op de grond en op meubels. De vacht van een Maltezer moet je regelmatig borstelen. Maar omdat een Maltezer vrij klein is kost dit niet veel tijd en dat maakt dit ras erg onderhoudsvriendelijk. Maltezers hebben verder ook een zachtaardig karakter en zijn ook graag in de buurt van mensen. Het enige nadeel aan een Maltezer is dat ze vrij snel blaffen in vergelijking met de andere genoemde rassen. Een anti-blafband kan daarvoor een goede uitkomst bieden. Voor de rest is het zeker een interessant ras om in overweging te nemen!

Met al deze inspiratie voor haarvrije hondenrassen wordt het hopelijk makkelijker om een geschikt ras uit te kiezen!