Elk jaar zijn er weer nieuwe trends als het om het wooninterieur gaat. Er zijn veel interieurstijlen die opnieuw terugkomen, maar we zien ook nieuwe stijlen die voor meer kleur, vreugde en sfeer zorgen. In de tekst hieronder kom je meer te weten over wat de nieuwste inrichting trends zijn die we in 2023 voorbij gaan zien komen.

Woonstijlen 2023

De meest bekende woonstijlen die we in 2023 terug zien komen zijn de minimalistisch en moderne interieurstijl, maar ook de Scandinavische woonstijl, de Bohemian stijl en ten slotte ook Maritiem en Art Deco. Men gaat steeds meer kiezen voor milieuvriendelijkheid, comfort, minimalistisch, gezellig en kleurrijk zonder dat het allemaal te veel wordt. Het interieur wordt daarnaast verrijkt met unieke gepersonifieerde accessoires en apparaten voor extra sfeer. Op speakerinfo.nl vind je meer info over de beste speakers om je woonkamer van de ultieme sfeer te voorzien.

Trend 1: Meer natuur in huis

Eén van de nieuwste woontrends voor dit jaar is meer groen in huis, door de natuur naar binnen te brengen. Men begint zich steeds bewuster te worden van de ecologische voetafdruk waardoor we deze zoveel mogelijk proberen te verkleinen door aandacht te besteden aan de natuur en de aarde. Er wordt meer aandacht besteed aan frisse lucht in huis, vrije ruimte en meerdere planten en bloemen in huis. Zelfs een moestuin is een fantastisch idee om te starten dit jaar. Vergeet niet om alle planten en bloemen water te geven.

Trend 2: Kleurrijke wanden en meubels

Naast meer groen in het interieur zien we in 2023 ook steeds meer kleur terug. Denk niet alleen aan kleurrijke en sfeervolle muren, maar ook aan meubels met een gedurfd kleurtje. In het verleden waren witte muren in, maar dit is tegenwoordig niet meer zo. Door met veel kleur te werken zorg je voor extra contrast in het interieur.

Trend 3: Warme en natuurlijke kleuren

Ook kleurtjes die warm en natuurlijk zijn, komen steeds meer terug. Men gaat steeds vaker voor een rustiger interieur waar je je lekker comfortabel voelt. Denk vooral aan de combinatie van verschillende lichte en donkere houtsoorten, maar ook aan aardekleuren, beige en taupe. Warme kleuren brengen een gevoel van diepte in de ruimte.

Trend 4: Plafonds met kleur

In 2023 krijgen ook de plafonds een kleurtje, alleen geldt dit slechts voor degenen die het durven. Het plafond verven is namelijk iets wat niet iedereen doet en waarbij je zeker moet weten dat je de ideale kleur voor je woning kiest. Volgens velen zorgt een gekleurd plafond voor extra dimensie in het interieur, maar ook voor meer sfeer.

Trend 5: Duurzaamheid

Ook duurzaamheid is een welbekende trend die we ook in 2023 opnieuw zien voorbij komen. Men investeert namelijk steeds vaker in functionaliteit, comfort en kwaliteitsproducten die een lange levensduur hebben. Koop slechts spullen die lang meegaan en niet snel vervangen moeten worden. Je kunt de beste laptop, de beste bluetooth speaker, de beste televisie en dergelijke kopen door te focussen op topkwaliteit.