Ben je op onderzoek uit en probeer je inspiratie voor je nieuwe badkamer op te doen? Dan is het een goed idee om over een efficiënte en fijne badkamerindeling na te denken. De badkamer renoveren is een leuk traject, wat tijd kost, maar waar je uiteindelijk veel voor terug krijgt. Wanneer je de kans krijgt om een badkamer naar je eigen smaak samen te stellen, kun je helemaal losgaan op het ontwerp. Je kunt de indeling, de materialen, kleuren, tegels en nog veel meer zelf uitzoeken. In deze blog lees je meer over het samenstellen van je nieuwe badkamer.

Wat draagt bij aan de beste badkamerindeling?

Het leuke aan een badkamer is, dat voor iedereen een andere ideale indeling geldt. Ga dus vooral bij jezelf na wat voor jou de meest logische badkamerindeling is. De indeling heeft te maken met het feit of de badkamer alleen door jezelf, maar ook door je partner of andere gezinsleden wordt gebruikt. Wanneer je de badkamer met meerdere gezinsleden deelt, is een ruime indeling belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor twee wasbakken en een grote spiegel, zodat meerdere personen tegelijk van de badkamer gebruik kunnen maken. Heb je weinig ruimte? Kies dan in ieder geval voor een douche of bad. Wanneer je beide badkamermeubelen erin wil proppen, zal de badkamer een drukkende sfeer op je hebben.

Verder is het handig om over de materialen voor je badkamer na te denken. Wanneer je voor bepaalde materialen kiest, kun je de sfeer naar je eigen hand zetten. Hieronder lees je daar meer over.

Voor welke materialen kun je het beste kiezen?

De badkamer is een ruimte waar je in de ochtend en de avond te vinden bent. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om de badkamer in te zetten als relaxruimte in huis. Dit doen zij door voor natuurlijke materialen zoals natuursteen, marmer of planten en hout in de badkamer te kiezen op die manier komt de kamer er als een spa of hamam uit te zien. De kleuren die je gebruikt, bepalen de sfeer. Kies daarom voor een mix van lichte en warme kleuren om tot een rustgevend eindresultaat te komen. De meeste natuurlijke materialen zijn tijdloos, waardoor je nog jaren van je badkamer kunt genieten.

Schakel een expert in

Heb je ongeveer een idee wat je met de nieuwe badkamer wil doen, maar lukt het je nog niet om een duidelijk plan en beeld voor ogen te krijgen? Dan is het een goed idee om een badkamerexpert in te schakelen. Zij helpen je zowel met de indeling als de keuze voor bepaalde materialen en opties in de badkamer. Vaak kun je een 3D ontwerp laten maken, zodat je erachter komt of je de keuzes die je maakt, in het echt er ook mooi uit vindt zien. Verder kun je persoonlijk advies vragen, waardoor je badkamer bij je wensen past en de mogelijkheden die je kiest ook echt uitvoerbaar zijn.

Verder kan het helpen om een showroom te bezoeken, om meer ideeën op te doen en op die manier je eigen droombadkamer samen te stellen.